Сепаратизму - ні: На Хмельниччині заборонили гастролі тим, хто не визнає "ДНР" та "ЛНР" терористичними організаціями

Також заборона стосується осіб, які публічно підтримують агресію РФ та окупацію Криму

Фото: durdom.in.ua

Хмельницька обласна рада заборонила проведення гастрольних заходів, концертів, вистав та інших культурних заходів на території Хмельницької області особам, які публічно підтримують агресію РФ, окупацію Криму і не визнають так звані «ДНР» і «ЛНР» терористичними організаціями. Таке рішення підтримали більшість депутатів сьогодні на черговій сесії облради, повідомляють Патріоти України з посиланням на "УНІАН".

Заборона стосуватиметься трьох категорій громадян: осіб, які публічно підтримують агресію РФ, окупацію Криму та не визнають так звані «ДНР» та «ЛНР» терористичними організаціями, закликають до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади в Україні, зміни меж території або державного кордону України, підбурюють сепаратистські настрої, всебічно схвалюють тероризм на території України; осіб, які від початку російської агресії на Україні проводять концерти та беруть участь в інших культурних заходах на території окупованої АРК та тимчасово окупованих окремих районах Донецької і Луганської областей України, визнавши при цьому наявність незаконного виняткового контролю держави – агресора Російської Федерації над окупованими територіями; осіб, які від початку російської агресії на Україні проводять концерти та беруть участь в інших культурних заходах на території РФ, при цьому публічно не підтримують винятковий суверенітет України над окупованими територіями.

Контроль за виконанням цього рішення покладено на управління культури, національностей, релігій та туризму Хмельницької обласної державної адміністрації та постійну комісію обласної ради з питань законності, протидії корупції, регламенту, депутатської діяльності та місцевого самоврядування.

Перевірте список! Які українські прізвища означають, що у ваших жилах тече єврейська кров

субота, 20 квітень 2024, 11:47

Багато українців мають родові імена, які походять від назв інших народів, від євреїв також, передають Патріоти України. На правобережній частині України єврейське населення становило значну частку жителів міст. Як пише у своїй книзі "Сучасні українськ...

Загиблому було лише 20: Убивство поліцейського на Вінниччині зафіксувала бодікамера (відео)

субота, 20 квітень 2024, 11:45

Унаслідок стрілянини сьогодні вночі на Вінниччині загинув поліцеський, а його напарник зазнав поранень. Трагічну подію зафіксувала на відео бодікамера правоохоронця, передають Патріоти України.