Сезон застуд: Які ліки приймати категорично не можна, - доктор Отто Стойка (відео)

​Антибіотики при вірусних захворюваннях не тільки не приносять користі, а й є шкідливими.

При застуді збивати температуру не рекомендується. Фото: likar.info.

При застуді краще не вживати антибіотики, поки остаточний діагноз не буде встановлений. Про це розповів головний лікар Київського міського Центру здоров'я Отто Стойка, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

За його словами, антибіотики при вірусних захворюваннях даремні або навіть шкодять.

"Люди кидаються на фармацевтичні препарати, які, в більшості випадків, не впливають на захворювання. На мою думку, до того, як конкретний діагноз буде встановлений, антибіотики не слід приймати. При застудах, грипі, навіть коли у вас висока температура - антибіотики ні до чого. Це специфічні препарати саме на бактерії і лікарям ще потрібно буде попрацювати, щоб визначити чи є бактеріальна інфекція чи ні ", - сказав медик.

Як підкреслив Стойка, не слід під час застуди зловживати жарознижувальними препаратами.

"Дуже часто люди перебільшують значення жарознижуючих препаратів. Їх використовують тому, що хочуть швидше збити високу температуру. Але це може привести тільки до ускладнень. Імунітет пригнічений і там інфекція поступово розвивається. Якщо температура висока - це значить, що організм бореться", - підсумував медик.

"Ринг був зовсім крихітним": Відомий боксер розповів, як в селі бився проти Усика

четвер, 25 квітень 2024, 19:53

Британський боксер Джордан Томпсон (15−1, 12 КО) пригадав, як свого часу отримав запрошення стати одним із спаринг-партнерів українського боксера Олександра Усика (21−0, 14 КО), який нині володіє поясами WBA, WBO, IBO та IBF у надважкій вазі, передають...

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...