"Шалені гроші": Стало відомо, скільки платили у 2014-му на Донбасі найманцям із Сербії

Сербські "добровольці" отримували на Донбасі 11 тис. руб. на день, тобто більше ніж 300 тис. руб. на місяць.
Серби воювали на стороні проросійських бойовиків. Фото: ЕРА.

Найманці із Сербії, які брали участь у війні на Донбасі на стороні проросійських бойовиків, отримували у 2014 році зарплату в сумі приблизно $10 тис. на місяць. Про це російському виданню The Insider повідомив серб Венцислав Буїч, який живе у Мінську, передають Патріоти України.

За його словами, про виплати найманцям йому розповів співвітчизник Мирослав Андонович. Видання зазначає, що Служба безпеки України (СБУ) вважає Андоновича завербованим російською розвідкою у 2013 році.

"Я дізнався від Мирослава, що... в липні 2014 року сербські "добровольці" отримували на Донбасі 11 тис. руб. на день, тобто більше ніж 300 тис. руб. на місяць. На той час, до девальвації, це було приблизно $10 тис. на місяць, шалені гроші для сербів (та й для росіян). Потім ця сума зменшилася, але спочатку треба було якось мотивувати людей, тому давали такі великі гроші", – сказав Буїч.

Він підкреслив, що серби, які воювали на Донбасі, – "ніякі не добровольці, це справжнісінькі найманці". "Саня" (житель Санкт-Петербурга, якого в матеріалі The Insider називають "людиною зі спецслужб". – ред.) мені підтвердив, що Мирослав мав рацію щодо грошей, але почав мене заспокоювати – "це наші, це гроші [президента РФ Володимира] Путіна", – зазначив Буїч.

"Не було практично міста. Його рівняли з землею": Боєць ГУР розповів про прорив до Маріуполя

четвер, 25 квітень 2024, 7:50

Боєць Головного управління розвідки на позивний “Несмачний” був командиром однієї із груп, яка відправилася на гелікоптерах до окупованого Маріуполя. Там він приєднався до українських захисників та разом із ними обороняв місто від російських окупантів....

"Бавовна" наводить жах? Опитування показало, чого найбільше бояться росіяни

четвер, 25 квітень 2024, 7:25

У першому кварталі 2024 року головними страхами росіян стали диверсії та атаки безпілотників. Занепокоєння громадян також підкріплювалося постійними вибухами у Білгородській області, передають Патріоти України. Це випливає з національного індексу триво...