Шалений натиск: Дніпро приймає борти з пораненими з Донбасу (відео)

Лікарі рятують життя бійцям і сподіваються, що всі вони житимуть.

Фото:http://tsn.ua/

Лікарні Дніпра прийняли десятьох важко поранених на сході України бійців. Їх доправили з фронту санавіацією. Про це йдеться в сюжеті ТСН, передають Патріоти України.

Вертольотів із зони АТО було кілька. На летовищі вже чекали машини швидкої допомоги. Більшість військових постраждали під Маріуполем під час потужного обстрілу неподалік Широкиного. "Танк працював і міномети крили. Сильно, на перемир'я взагалі не схоже", - розповів один із постраждалих. "Я ці перемир'я з 2014 року бачу", - іронічно додав інший.

Медики обнадіюють, що загроз життю цих бійців немає. Троє з мінно-вибуховими пораненнями можуть пересуватися самостійно. Інших переносили на ношах. В одного з бійців складне поранення пальців рук. Його кисті медики у Дніпрі фактично збиратимуть заново.

Найбільші хвилювання викликає стан морпіха Олександра, в котрого складне поранення голови. Військового вночі вже прооперували в Маріуполі, і щойно стан дозволив транспортування, відправили до Дніпра. "Хлопець, який у найтяжчому стані, посміхається і каже: я взагалі найкрасивіший, у мене все буде добре. Тобто є такий дуже позитивний настрій", - розповіла координатор евакуації поранених Тетяна Губа.

Олександра забрали до реанімації обласної лікарні Мечникова. Медики кажуть, що осколок у мозку може дати дуже серйозні ускладнення. "Поки нижні кінцівки не рухаються. Ми сподіваємося зробити все можливе, щоби відновити його рухомість", - каже головний лікар Сергій Риженко.

Як стало відомо, Маріупольський напрямок у вогні - майже добу бойовики обстрілювали Широкине, Водяне, Талаківку. Гатили з танків, мінометів заборонених калібрів та важкою артилерії. Офіційні дані про втрати від штабу АТО різняться з інформацією самих солдатів та волонтерів.

У Міноборони кажуть про двох вбитих, вісьмох поранених й трьох контужених. Однак, за інформацією ТСН, поранених може бути більше. Це підтверджують джерела сайту на передовій - до шпиталів доправили 12 бійців і число поранених зростає.

ТСН вдалося зв'язатися з бійцем лише одного з підрозділів на передовій, котрий був атакований ворогом і зазнав втрат. Військовий розповів, що бойовики вдались до нової тактики обстрілів, і на їхніх позиціях вивели зі строю більше 10 бійців.

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...