"Щастя Сталіна, що він опинився в Росії. У Грузії йому не у всякому селі довірили б наглядати за козами", - Невзоров

На думку російського публіциста Олександра Невзорова, Сталін був вкрай неефективним керівником СРСР.

Олександр Невзоров: "Бортко висловив забавну точку зору, а сталіністи абсолютно не хочуть бачити реальності". Фото: Rasfkus.

Російський публіцист Олександр Невзоров в ефірі програми "Персонально ваш" на "Ехо Москви" прокоментував заяву депутата від КПРФ, кінорежисера Володимира Бортка, який назвав Сталіна символом Росії, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Мені здалася дуже цікавою ситуація в Державній думі, коли дуже всіма улюблений, дуже відомий режисер Бортко раптом заговорив голосом Шарикова. І цим голосом Шарикова з трибуни довго і пристрасно розказував про те, що всі ми - Сталін, про те, що сталінський культ повинен зайняти своє справжнє місце, про те, що без сталінізму неможлива Росія", - зазначив Невзоров.

На його думку, Бортко висловив забавну точку зору, а сталіністи абсолютно не хочуть бачити реальність.

"Що, власне кажучи, таке Сталін? Ось я, чесно кажучи, взагалі не дуже розумію, за що він отримував свою зарплату, це дядечко, який примудрився провалити, по суті справи, все. Я вже не кажу про те, що за перемогу у війні було заплачено приблизно в п'ять разів більшою кількістю життів, ніж того вимагала ситуація. Я вже не кажу про обнімашки з Гітлером і всі подарунки нацистській Німеччині, які були зроблені до того, як ці два фашизми між собою посварилися. Я не кажу про абсолютну безграмотність, яка допустила той сумний факт, що Радянський Союз виявився втягнутий у війну, не маючи сучасної серйозної зброї, я маю на увазі ядерної зброї. І Сталін ніяких порухів і ніяких розумінь необхідності ядерної зброї взагалі не виявляв", - перерахував публіцист.

На думку Невзорова, Сталін виявив повну профнепридатність.

"Я вважаю, що його щастя, що він опинився в Росії, тому що страшно було б уявити собі, що було б, якби він залишився в Грузії, йому не у всякому селі довірили б наглядати за козами. І ось ця істота раптом підноситься як еталон національної самосвідомості і символ якоїсь величі ", - підсумував він.

Раніше в ЗМІ повідомлялося, що кінорежисер, депутат КПРФ Володимир Бортко, виступаючи в Держдумі, заявив про те, що Йосип Сталін є символом країни, що про це свідчать опитування. "Що таке Сталін? Звичайно, це юності нашої перемога, зрозуміло", - зазначив режисер.

Він приписав генсеку ЦК КПРС заслуги в індустріалізації, перемоги у війні і космосі. "Зараз не час розповідати про репресії і про те, звідки вони взялися ... Сталін для нас усіх, для тих, хто сидить тут, у залі ... Згадайте, де були ваші батьки? Вони звідки взялися? Вони що, графи, вони барони? Чи не Сталін підняв їх всіх і надіслав їх сюди?", - заявив Бортко депутатам.

"С*ки московські": Російський тренер брудно облаяв волейболісток після поразки

четвер, 25 квітень 2024, 11:44

Головний тренер російського волейбольного клубу «Ленінградка» Олександр Кашин емоційно відреагував на поразку від «Динамо». Зокрема, тренер з країни, чиї керівники люблять розповідати про «духовні скрєпи», назвав своїх суперниць «московськими с*ками», ...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...