Що буде, якщо всі люди одночасно підстрибнуть, - висновок учених

Одночасний стрибок всіх землян може викликати землетрус 4-8 балів, звук, смертельний для людини, цунамі висотою 30 метрів, а також зруйнувати мости, залізниці та будівлі.

Вчені спрогнозували наслідки одночасного стрибка жителів Землі. Фото: ЖЖ.

Астрофізик Пол Саттер з Університету штату Огайо і його колега, фізик Марк Бослоу з Сандійських національних лабораторій розповіли, що буде, якщо все населення Землі одночасно підстрибне. Висновки вчених опублікував Business Insider, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

За останніми оцінками, населення Землі становить 7,3 млрд осіб. Насправді, це не так вже й багато - всіх жителів планети можна розташувати на території, що дорівнює площі Нью-Йорка, правда, буде затісно.

За словами вчених, їх висновки релевантні ситуації, в якій всі люди одночасно підстрибують на одному майданчику поруч один з одним. В результаті стрибка утвориться значний енергетичний вплив.

Частина цієї енергії, на думку Саттер і Бослоу, повернеться до людини через взуття. Частина, що залишилася з цікавими наслідками розсіється в навколишньому середовищі.

По-перше, це буде дуже гучний звук, схожий на оплески, приблизно в 200 децибел. Такий рівень звуку вважається смертельним для людини. Він як мінімум зруйнує барабанні перетинки. Для порівняння, гучність звуку реактивного двигуна при зльоті становить 150 децибел, а звук гучністю в 120 децибел вважається больовим порогом людини.

По-друге, Землю дуже сильно струсоне. Цей струс спричинить за собою цунамі 30-метрової висоти, а також землетруси магнітудою 4-8. Тобто, такі, що доходять за шкалою Ріхтера до значення «найсильніших землетрусів».

Буде зруйновано мости, залізниці, лінії електропередач і будівлі. При цьому вчені відзначають, що наслідки такого стрибка не відчуватимуться в космосі. Якою б величезною не була сила жителів Землі, змістити орбіту планети вони не зможуть.

Євген Кошовий розповів, чому його донька Варвара навчатиметься в Польщі

неділя, 5 травень 2024, 14:41

Художній керівник і актор студії Квартал 95 Євген Кошовий в інтерв'ю KP розповів, що його старша донька, 16-річна Варвара мріє про велику сцену і тому багато займається вокалом, передають Патріоти України. Кошовий відповів, чому саме Польща імпонує Вар...

Українка Вероніка Мірошниченко зізналась, чому потиснула руку російській тенісистці

неділя, 5 травень 2024, 13:51

Тенісистка Вероніка Мірошниченко, яка має російський паспорт, поділилась спогадами з матчів проти представниць країни-агресора. Українка розповіла, що на емоціях потиснула руку росіянці Анастасії Тиханової, однак після цього ігнорувала всіх спортсменок...