Що значить "гуманний суд": Вбивця Брейвік відсудив в уряду 331 тисячу крон за "приниження" у в'язниці

Андерс Брейвік - норвезький терорист, який холоднокровно вбив 77 осіб. З вогнепальною зброєю він напав на дітей і підлітків, які відпочивали в таборі на острові Утойя.

А.Брейвік. Фото: gazeta.ru.

Представники норвезького суду встали на сторону вбивці і терориста Андерса Брейвіка в його скарзі, що стосується порушення його людських прав у в'язниці. За оприлюдненими даними, в суді визнали, що державні органи порушили закони, що забороняють нелюдське покарання, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Заборона на нелюдське покарання є фундаментальною цінністю в демократичному суспільстві. Це відноситься, в тому числі, до покарання терористів і вбивць", - повідомили в судовому представництві.

Норвезьку владу зобов'язали виплатити найнебезпечнішому із злочинців суму в 331 тисячу крон. Разом з тим, скаргу Брейвіка про порушення його прав на приватне та сімейне життя було відхилено.

Варто нагадати, що Андерс Брейвік - норвезький терорист, що холоднокровно вбив 77 осіб. З вогнепальною зброєю він напав на дітей і підлітків, які відпочивали в таборі на острові Утойя. Перед цим він активував вибуховий пакет в центральному районі столиці Осло. Теракти сталися в 2011 році.

Суд призначив йому міру покарання у вигляді 21-річного тюремного ув'язнення. Дивно, але Брейвіку надали трикімнатну камеру, право на листування і щоденні прогулянки по території внутрішнього двору. При цьому за всіма його діями стежить охорона, а спілкування з іншими ув'язненими суворо забороняється.

Як передавали Патріоти України, документи в суд Норвегії Брейвік подав у середині березня цього року. Він наполягав на тому, що в тюрмі неодноразово порушується Європейська декларація прав людини. Терорист заявив про приниження своєї гідності.

Шокуючий інцидент: На Кіровоградщині чоловік відібрав зброю у поліцейського та вистрілив собі у голову

четвер, 28 березень 2024, 17:23

У місті Світловодськ Кіровоградської області чоловік скоїв самогубство, відібравши зброю у поліцейського. Пpо це "Суспільне" повідомила речниця територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Миколаїв Ольга Проценко, передають Патріоти...

Які хвороби крові та кровотворних органів звільняють від мобілізації в Україні - роз'яснення

четвер, 28 березень 2024, 16:56

В Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ триває загальна мобілізація, під час якої військовозобов'язаних громадян призивають на службу в армію. Однак ціла низка захворювань є законною підставою для звільнення від мобілізації, передають Патрі...