Щоб не забули: Кияни запропонували назвати проспект, на якому стоїть посольство РФ, ім'ям Савченко

На сайті Київської міської ради вже з'явилася відповідна петиція.

Надія Савченко. Фото:ipress.ua

Повітрофлотський проспект міста Києва, на якому розташоване посольство Російської Федерації, запропонували перейменувати на честь Надії Савченко, яка зараз знаходиться в російському полоні, тримає сухе голодування і чекає вироку суду. Відповідна петиція з'явилася на сайті Київської міської ради, інформують Патріоти України.

На думку автора петиції Наталії Аваєвої, це, окрім іншого, надасть Савченко моральну підтримку. "Перейменування проспекту Повітрофлотського у проспект Надії Савченко є не пафосом, а політичною необхідністю", - йдеться в тексті звернення.

Як відомо, раніше кияни пропонували змінити назву проспекту на честь Степана Бандери або Бориса Нємцова. Але в даний момент ім'я Бандери готуються присвоїти Московському проспекту.

Нагадаємо, в середу, 9 березня, Савченко в суді озвучила своє останнє слово. Російський суд оголосить своє рішення у її справі 21 березня.

Хто отримає відстрочку від мобілізації з 1 травня за новим законом - повний перелік

вівторок, 30 квітень 2024, 8:30

За новим законом про мобілізацію, який набуде чинності 18 травня, всі військовозобов'язані чоловіки повинні будуть оновити дані про себе у ТЦК. Це потрібно не тільки для регулювання процесу мобілізації, а й для надання відстрочки від служби, передають...

Великий вівторок Страсного тижня: Традиції, особливості, прикмети, головні заборони дня

вівторок, 30 квітень 2024, 8:14

У Великий вівторок думають про Страшний Суд і воскресіння мертвих, згадується викриття Христом фарисеїв, які за зовнішньою побожністю приховували холодність і бездушність. Вівторок, під час головного тижня перед Великоднем називають Страсним або Велики...