Щоб пам'ятали: У Дніпропетровську відкривається перший в Україні музей учасників АТО (фото)

В експозиції буде скульптура: маленька дівчинка дає яблуко бійцеві. На її створення надихнула реальна історія, коли військовий врятував 5-річну дівчинку, батьки якої загинули. Хлопця поранило, йому довелося здатися в полон, але життя дитині він врятував.

Один з експонатів музею. Фото:http://www.mil.gov.ua/

Перший в Україні музей учасників АТО днями відкриється у Дніпропетровську. Про це повідомляє прес-служба Міноборони України з посиланням на координатора Центру допомоги учасникам АТО Наталію Шуліку, інформують Патріоти України.

Музей буде складатися з двох експозицій. Одна буде розташована в будівлі музею ім. Яворницького і займе площу 500 кв. метрів, а друга, більша, буде виглядати як вуличний музей під відкритим небом. Експонатами стали особисті речі учасників АТО, елементи військової техніки, а також багато іншої атрибутики, пов'язаної з війною на Донбасі.

Зараз фахівці завершують роботи зі зведення музею учасників антитерористичної операції під відкритим небом. Вже встановлено такі експонати з передової, як швидка, БТР, відірвана вибухом вежа від танка, міномет, згоріле авто, а також вказівники.

Координатор Центру допомоги учасникам АТО Наталя Шуліка розповіла про деякі елементи експозиції і їх цікаві і трагічні історії:

"В експозиції буде скульптура: маленька дівчинка дає яблуко бійцеві. На її створення нас надихнула реальна історія, коли військовий врятував п'ятирічну дівчинку, батьки якої загинули. Хлопця поранило і йому все ж довелося здатися в полон, але життя дівчинці він зберіг", - зазначила Наталя Шуліка.

Організатори додають, що кожен експонат цієї вуличної експозиції незмінно пов'язаний з війною на Донбасі і має свою історію. Даний музей розташується на тисячі квадратних метрів в центрі міста, неподалік від історичного музею.

Всі експонати цієї виставки повинні нагадати жителям України і міста, що війна набагато ближче, ніж здається, а також підкреслюють героїзм українських вояків.

У планах організаторів також привезти на виставку посічені осколками бетонні плити одного з українських блокпостів з передової.

Над реалізацією музею АТО працювала група істориків, художників, дизайнерів як з Дніпропетровщини, так і з усієї України. У його створенні брали участь безпосередні учасники АТО в Луганській і Донецькій областях.

74-пенсіонерка взяла пістолет та... пограбувала банк (фото)

субота, 27 квітень 2024, 20:19

У США 74-річна пенсіонерка озброїлася пістолетом та пограбувала банк. Про це повідомляє NBC News, передають Патріоти України. Енн Маєрс із Огайо ніколи раніше не мала проблем із законом. Втім, нещодавно жінка в масці та з пістолетом в руках з'явилася п...

Була 6 днів без їжі та води: У США випадково відправили кішку у зворотній посилці Amazon

субота, 27 квітень 2024, 18:53

Американське подружжя випадково відправило свою кішку у зворотній посилці Amazon: вона була шість днів без води та їжі, втім зараз їй нічого не загрожує. Про це пише Business Insider, передають Патріоти України. Вказано, що власниця помітила зникнення ...