Щоб уникнути своїх міжнародних зобов'язань: Експерт пояснив, навіщо Москва підняла військових за тривогою

Проведення масштабних військових навчань передбачає, що сторона, яка їх проводить, повинна заздалегідь попереджати, якщо кількість задіяних солдатів перевищує певну норму.

Ілюстрація:http://ukrtime.net/

Раптова перевірка боєготовності - метод, який РФ використовує, щоб обходити вимоги, які висуваються до планових навчань. Про це на сторінках Нового времени пише співдиректор програм зовнішньої політики та міжнародної безпеки Центру Разумкова Олексій Мельник, передають Патріоти України.

"18 октября в Центральном военном округе России стартовали военные учения, в которых принимают участие более 20 тысяч военных. По тревоге также были подняты части, расположенные в Западной и Южной Сибири. Здесь стоит обратить внимание на то, что, по официальной российской версии, это были не плановые учения, а внезапная проверка", - зазначає експерт.

У цій термінології, продовжує аналітик, важливо розуміти, в чому полягає різниця між навчаннями і перевіркою.

"Проведение подобных масштабных учений, как правило, попадает под определенные международные обязательства, в частности, под «Венский документ», согласно которому сторона, которая проводит учения, должна заранее предупреждать, если количество задействованных солдат превышает определенную норму.

Внезапная же проверка – это российское ноу-хау, которое Кремль использует для того, чтобы обходить свои международные обязательства." - зазначає Мельник.

"В данных учениях я не вижу ничего экстраординарного, так как на протяжении последних лет учения нон-стоп стали в России доброй традицией. Я даже не думаю, что их целью было повлиять на ход сегодняшних переговоров нормандской четверки в Берлине.

Связи этого вызова по тревоге с плановыми украинскими учениями я также не вижу, тем более, что российские проводились в Центральном округе, а не в Южном", - резюмував експерт.

Помер відомий український спортивний журналіст і коментатор

субота, 11 травень 2024, 15:55

У віці 68 років помер відомий український спортивний журналіст і коментатор Сергій Савелій. Трагічну звістку повідомляє Суспільне Спорт, посилаючись на рідних Савелія, передають Патріоти України. Савелій понад 40 років працював на Суспільному мовленні,...

Зниклі авто, прострочені продукти і булінг: Академія сухопутних військ опинилася у центрі гучного скандалу

субота, 11 травень 2024, 14:54

Тимчасова слідча комісія виявила численні порушення в Академії сухопутних військ. Про це у своєму Facebook повідомив сержант 72-ї бригади ЗСУ імени Чорних запорожців Віктор Пилипенко, передають Патріоти України. За його словами, напередодні відбулося п...