Бити російських окупантів по-новому: Волонтери "навчили" стріляти "ЗУшки" з закритих позицій по наземних цілях

Зараз розрахунки ЗУ-23-2 навчального зенітно-ракетного артилерійського полку 169-го Навчального центру продовжують активні заняття на полігоні.
Українські військові у Навчальному центрі Десна. Фото: скріншот з відео.

У 169-у Навчальному центрі Десна співробітники благодійного фонду Повернись живим розпочали підготовку інструкторів по наведенню та стрільбі із зенітно-артилерійських систем ЗУ-23-2 з закритих позицій по наземних цілях. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу 169-го Навчального центру.

Наведення відбувається по зенітно-артилерійському прицілу ЗАП-23 за допомогою графічно-розрахункового комплексу Броня, який група фахівців розробила спільно з ветеранами війни на Донбасі.

Приціл використовується як бусоль для орієнтування у просторі і по готовим таблицям графічно-розрахунковий комплекс Броня здійснює обчислювання, після чого оператор зенітної установки отримує необхідні для стрільби дані. Зараз розрахунки ЗУ-23-2 навчального зенітно-ракетного артилерійського полку 169-го Навчального центру продовжують активні заняття на полігоні.

Спарена зенітно-артилерійська установка ЗУ-23-2 була розроблена за тактико-технічними вимогами ДАУ, виданими оборонною промисловістю СРСР у 1954 році. Прийнята на озброєння у 1957 році.

ЗУ-23-2 складається з двох гармат 2А14, легкого лафету на двоколісному ходу, зенітного автоматичного прицілу ЗАП-23 й додаткового прицілу для вогню по наземним цілям. Вогонь ведеться унітарними патронами з осколочно-фугасними та бронебійно-трасуючуми снарядами.

Тактико-технічні характеристики:

Калібр: 23 мм
Довжина ствола: 87,3 см
Розрахунок: 6 чол
Вага у бойовому положенні: 0,95 тонн
Початкова швидкість снаряду: 970 м/с
Вага снаряду: 0,178 кг
Зона обстрілу
по дальності 2,5 км
по висоті 2 км

"Ми зараз орієнтовно майже 7 тисяч танків знищили": Черник пояснив, скільки ще Путін може вести війну проти України і де візьме на це кошти

четвер, 28 березень 2024, 17:47

Росія має таку кількість бронетехніки, завдяки якій може воювати проти Україні ще щонайменше два роки. Водночас дуже великий людський ресурс, який Москва може озброїти найпростішою зброєю, дозволить країні-агресорці й далі закидувати фронт великими піх...

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - Фурса

четвер, 28 березень 2024, 16:50

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - пише у своєму блозі Сергій Фурса, передають Патріоти України, і продовжує:. "Абсолютно природне небажання. Яке розум...