"Щирий" родич: У Миколаєві поліція затримала вбивцю вченого-дослідника Голодомору

Сам підозрюваний під час допиту визнав, що вбив людину, проте як це робив - не пам'ятає.

На місці злочину. Фото: прес-служба ГУ Нацполіції України

Професора університету та дослідника Голодомору Миколу Шитюка вбив його родич через неприязні особисті стосунки. Про це журналістам повідомив т.в.о. начальника Центрального відділу поліції ГУНП в Миколаївській області Віктор Прокудін, передають Патріоти України.

"Встановлено, що до скоєння вбивства професора Миколи Шитюка причетний 24-річний чоловік, житель Миколаївського району. Він є родичем потерпілого і неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення злочинів корисливого, насильницького характеру та пов'язаних з незаконним обігом наркотиків. Затриманий чоловік пояснює, що злочин скоїв на грунті конфлікту, пов'язаного з сімейними стосунками особистого родинного характеру", - сказав Прокудін.

За його словами, квартиру, де знайшли тіло, на 3 години орендував сам Шитюк. Це підтвердила господарка помешкання, де сталося вбивство. З якою метою - наразі встановлює слідство.

З місця події зникли особисті речі потерпілого, банківські картки. Перевіряється інформація про викрадення грошей з карток потерпілого.

Сам підозрюваний під час допиту визнав, що вбив людину, проте як це робив - не пам'ятає, але каже, що про зустріч вони домовилися телефоном. У скоєному кається.

Як повідомлялося раніше, 65-річного Миколу Шитюка знайшли 1 вересня в орендованій квартирі зі смертельними ножовими пораненнями. Потерпілий – відомий вчений, він досліджував теми нищення української нації тоталітарним радянським режимом, працював над вивченням фактів масових репресій проти населення півдня України.

Джерело: Укрінформ

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...