Ше один регіон України заборонив використання російської мови у державних установах

Міська рада Херсона прийняла аналогічне рішення ще раніше – 20 жовтня.
Херсонська ОДА. Фото: соцмережі.

Депутати Херсонської обласної ради у п’ятницю, 14 грудня, проголосували за позбавлення російської мови статусу регіональної. Такий статус там російська мова мала від 2012 року. Про це повідомляє прес-служба Херсонської ОДА, передають Патріоти України.

Нагадаємо, що 13 грудня Харківська облрада скасувала своє рішення від 2012 року, яке надавало російській мові статус регіональної. За відповідне рішення проголосувало 3/4 всіх депутатів. Таке ж рішення прийняли на Херсонщині. Так, на сесії обласної ради дидепутати підтримали пропозицію щодо скасування рішення про регіональну російську мову. На момент голосування в сесійній залі були присутні 49 депутатів. Міська рада Херсона прийняла аналогічне рішення раніше – 20 жовтня.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...