Шокуючі звичаї Мавританії: Дівчат-наречених насильно відгодовують заради любові чоловіка (фото)

Тих дівчат, хто не подає ознак спадкової повноти, батьки віддають на спеціальні ферми, де досвідчені жінки відгодовують їх до потрібного стану.

Чим товстіша мавританська наречена - тим дорожче батькам вдається її продати. Фото: factroom.ru

Одну третину населення Мавританії становлять негри, другу - бербери, ще третина - араби. Саме останні ще в XI-XII століттях заклали існуючий досі звичай під назвою Leblouh, що жінка повинна бути огрядною. У класичній арабо-берберській сім'ї дружина не повинна працювати, а має тільки тішити погляд чоловіка, працювали ж по дому негри-раби. Навіть французькі колонізатори не змогли скасувати цей звичай. Ситуація погіршувалася тим, що 70% населення Мавританії - злидні, яким ледве вдається добути їжу, але на жіночій красі економити не прийнято. Про це розповідають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Дівчаток в цій країні прийнято сватати в 5-9 років. Вже до цього віку вони повинні виглядати приблизно так, як справа на цій старовинній фотографії.

Тих же дівчат, хто не подає ознак спадкової повноти, батьки віддають на спеціальні ферми, де досвідчені жінки відгодовують їх до прийнятного стану.

Типовий відгодівельний раціон приблизно такий: дві чашки вершкового масла, арахіс, пшоно, квасоля, верблюже молоко. Його калорійність може досягати 16 тис. кілокалорій в день (при тому, що звичайна денна норма для дівчаток цього віку - 1500 ккал). Відгодівля триває всі шкільні канікули або дощовий сезон (близько 2 місяців), коли у верблюдів досить молока.

Ідеальним вважається стан, коли 12-річна дівчинка починає важити 80-90 кг. Якщо до цієї позначки добрати вагу не вдалося, на цю ферму дівчинку можуть надсилати не один рік. Після настання місячних починається новий етап наведення краси: спеціальний масаж тіла паличками, завдяки якому на шкірі з'являються т. зв. «розтяжки» (на першому фото видно, як це виглядає). Ось тепер дівчина вже готова до шлюбу.

Під тиском французької вояччини, яка до сих пір контролює життя в Мавританії, місцеві жінки поступово отримують права. Наприклад, в парламенті країни їм належить квота в 20% (для порівняння: в Росії за фактом в Держдумі зараз тільки 13% жінок), у французьких вузах є щорічна квота на 100 дівчат з Мавританії, і т.п. Але звичай Leblouh відмирає дуже повільно: у сільській місцевості його продовжують дотримуватися близько 60% сімей, в місті - до 30%. Є лише один спосіб покінчити з ним: масовий і тривалий голод. Але на цей варварський метод французи йти не готові.

Організація із захисту прав людини заявляє, що щорічно сотні дівчаток піддаються насильницькому годуванню - їх змушують ковтати величезну кількість продуктів і випивати багато рідини. Якщо дитина вириває - її примушують з'їсти і це.

"У Мавританії є приказка, що жінка займає рівно стільки місця в серці чоловіка, скільки вона важить", - говорить Мінт Елі, глава Асоціації із захисту прав жінок.

Насильницьке годування тісно пов'язане з ранніми шлюбами і починається у віці 5-9 років, з тим, щоб до статевозрілого віку дівчина була "округлою і повною", пише The Observer.

Таким чином, до 15 років маса деяких дівчат може досягати 100 кг. А те, що провівши дитинство в режимі постійних тортур їжею, в 15 років дитина виглядає 30-річною жінкою, мавританських чоловіків не хвилює.

Якщо дитина відмовляється їсти, її стегна затискають між двома палицями, які перекручують, приносячи їй неймовірні болі, і змушуючи їсти.

Відгодівлю дівчаток практикується в Мавританії, в північних районах Малі і річки Нігер, а також в Нігерії і на півночі Камеруну.

Нижче фотографії з журналу Marie Claire (фотограф - бельгієць JOOST DE RAEYMAEKER), як виглядає відгодівельна ферма в Мавританії і взагалі життя місцевих дівчат.

Шахраї використали соліста гурту ТІК Віктора Бронюка для того щоб ошукати українців

четвер, 2 травень 2024, 2:35

Соліст гурту ТІК Віктор Бронюк заявив, що став жертвою шахраїв. Про це він написав на своїй сторінці в Instagram. . За його словами, невідомі отримали доступ до його особистого Telegram-акаунту. Вони скористалися великою кількістю його прихильників і...

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...