Шотландські вчені з'ясували, в чому різниця між жіночим і чоловічим мозком

​Різницю між жіночим і чоловічим мозком не можна трактувати як статевий диморфізм - для кожної області, в якій у чоловіків і жінок є відмінності, є і збіги.

Чоловіки і жінки думають по-різному. Фото: republic.ru.

Вчені з Шотландії провели дослідження, в якому розповіли, чим відрізняється чоловічий мозок від жіночого. Фахівці прийшли до висновку, що відмінності практично несуттєві, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

У новій і найбільшій за своїм обсягом роботі вчені використовували дані довгострокового дослідження UK Biobank, яке проводять в Великобританії з 2007 року, і яке вже охопило 500 тисяч осіб (частина даних ще не оброблена). Дослідники зробили аналіз результатів МРТ мозку 2 750 жінок і 2 466 чоловіків у віці від 44 до 77 років і порівняли їх мозок за об'ємом, площею поверхні, товщиною кори, мікроструктурою білої речовини і функціональними зв'язками.

Виявилося, що зв'язків між когнітивними здібностями та відзнаками в структурі мозку немає. Як говорять учені, в цілому мозок чоловіка і жінки дуже схожий, і різницю не можна трактувати як статевий диморфізм - для кожної області, по якій у чоловіків і жінок є відмінності, є і збіги. Природа статевих відмінностей в поведінці і когнітивних здібностях теж ще чекає подальших досліджень.

Чи можна жінкам приходити до церкви в штанах: У ПЦУ дали відповідь

четвер, 25 квітень 2024, 16:30

До храму жінки можуть заходити у штанах. Подібних заборон насправді не існує, повідомили в Православній Церкві України, передають Патріоти України. "Немає в нашій Церкві такої заборони. Та й в інших Православних Церквах світу (окрім МП, очевидно) подіб...

Литва може допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку: Міністр виступив із заявою

четвер, 25 квітень 2024, 16:22

Литва може сприяти Україні в поверненні чоловіків призовного віку. Однак спершу варто дочекатися, як цю процедуру реалізовуватимуть у Польщі. Про це заявив міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас, передають Патріоти України. Очільник литовського оборонн...