"Штучний інтелект загрожує людству", - співзасновник Apple

​Стівен Возняк вважає, що рано чи пізно мислячі, як людина, і задумані для полегшення нашого життя пристрої почнуть розуміти, що вони краще.

Штучний інтелект. Фото: Geektimes.ru.

Співзасновник Apple Стівен Возняк заявив про потенційну загрозу для людства, пов'язану з розвитком штучного інтелекту. Про це винахідник і бізнесмен заявив в інтерв'ю австралійському виданню Financial Review, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Возняк пояснив, що штучний інтелект, який зміг би перейняти креативність мислення людей, представляє силу, з якою доведеться боротися.

«Я згоден з британським фізиком-теоретиком Стівеном Хокінгом і засновником SpaceX, Tesla Motors і PayPal Ілоном Маском, які заявляли, що майбутнє для людства може виявитися похмурим. Рано чи пізно мислячі, як людина, пристрої, які задумані для полегшення нашого життя, почнуть розуміти, що вони краще. Хто стане тоді керувати компаніями - повільна людина або машини?», - сказав Возняк.

Раніше про загрозу розвитку штучного інтелекту заявив засновник Microsoft Білл Гейтс. У цьому питанні він дотримується точки зору Маска. Вона полягає в тому, що машини потрібно обмежувати і не давати їм повної свободи розвитку.

Безконтрольним зростанням штучного інтелекту також стурбований Хокінг. Вчений зазначав, що побоюється систем, розвиток яких не матиме рамок.

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...

У WhatsApp поширюється нова шахрайська схема: Українцям розповіли, як вберегтися

четвер, 28 березень 2024, 10:48

У месенджері WhatsApp поширюється нова шахрайська схема, мета якої - отримати доступ до акаунтів користувачів. Про це повідомляє Центр протидії дезінформації, передають Патріоти України. Зазначається, що користувачі отримують повідомлення з посиланням ...