Битва титанів: Марк Цукерберг різко відповів Ілону Маску

Глава Facebook категорично не погодився з засновником Tesla і SpaceX щодо загроз штучного інтелекту для людства.

Марк Цукерберг. Фото: 112.ua.Генеральний директор Facebook Марк Цукерберг заперечив засновнику Tesla і SpaceX Ілону Маску про те, що штучний інтелект є найбільшою загрозою для людської цивілізації. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Свою думку він висловив під час трансляції у Facebook у неділю. Один з користувачів мережі запитав Цукерберга: "Я дивився останнє інтерв’ю з Ілоном Маском, у якому він сказав, що його найбільшим побоюванням щодо майбутнього є штучний інтелект. Що ви думаєте про AI (artificial intelligence) й те, як він може вплинути на світ?".

На таке провокативне запитання Марк Цукерберг відповів різко, та сказав, що люди, які висловлюють такі заяви, є песимістами і якщо вміти тримати контроль та обережність над технологіями, то все буде добре.

"Я не розумію людей, які є песимістами і намагаються роздувати сценарії кінця світу. Це справді негативний підхід і у певному сенсі це досить безвідповідально. Кожного разу, коли я чую про те, що штучний інтелект завдасть шкоди людству у майбутньому, я думаю: так, технології завжди можуть бути використані як для хорошого, так і для поганого. Потрібно бути обережним щодо того, що саме ти створюєш, як ти це створюєш, і як воно використовуватиметься", – відповів Цукерберг.

Очільник Facebook також додав, що оптимістично налаштований щодо штучного інтелекту і вважає, що у найближчі п'ять-десять років він значно покращить якість людського життя. Цукерберг також навів один приклад, як ця технологія вже допомагає діагностувати захворювання.

"Закрий рота і йди звідси": На Львівщині працівники ТЦК зупинили автівку волонтера (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:54

Працівники одного з Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) потрапили у черговий скандал. Цього разу подія сталася у Львівській області. Про це повідомляє видання "Четверта студія", посилаючись на місцеві Telegram-кана...

Український футболіст потрапив у расистський скандал у Франції

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:43

Півзахисник Бордо Данило Ігнатенко запам’ятався скандалом у домашньому матчі 24-го туру французької Ліги 2, у якому його клуб переміг Дюнкерк з рахунком 2:0, передають Патріоти України. Як пише L’Equipe, у цьому поєдинку українець нібито обізвав футбол...