Шукай тепер вітра в полі: Чауса оголосили в міжнародний розшук - НАБУ

Як відомо, раніше голова САП Назар Холодницький повідомляв, що за його даними Чаус перебуває в анексованому Росією Криму.​

Микола Чаус. Фото:www.rbc.ua

Суддя Дніпровського райсуду міста Києва Микола Чаус оголошений в міжнародний розшук. Про це повідомляє прес-служба НАБУ, зазначають Патріоти України.

"Чаус, відповідно до обліків Генерального секретаріату Інтерполу, з 11 листопада 2016 року перебуває у міжнародному розшуку з метою арешту та подальшої екстрадиції в Україну", - сказано в повідомленні.

"Його підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого ч.4. ст.368 Кримінального кодексу України ("Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою")", - додали в НАБУ.

Як повідомлялося раніше, 9 серпня детективи Національного антикорупційного бюро України викрили суддю Чауса під час отримання неправомірної вигоди (хабара) у сумі 150 тис. дол. США (понад 3,7 млн грн) за винесення вироку в інтересах підсудних.

6 вересня Верховна Рада України дала згоду на затримання судді та притягнення його до кримінальної відповідальності. Після цього, скориставшись суддівським правовим імунітетом, підозрюваний залишив територію України. З 12 вересня суддю Чаусу оголошено у національний розшук.

Якщо винуватість підозрюваного буде доведено у суді, йому може загрожувати позбавлення волі терміном від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

У вересні Холодницький повідомив, що за його даними Чаус перебуває в анексованому Росією Криму.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...