Шукати в Криму? Дружина екс-голови Київської ОДА Мельничука заявила в поліцію про його зникнення

Галина Мельничук стверджує, що в останній раз вона розмовляла з чоловіком о 16:30 9 вересня.

Максим Мельничук. Фото:24tv.ua

Дружина екс-голови Київської облдержадміністрації Максима Мельничука Галина не знає, де знаходиться її чоловік і сьогодні, 10 вересня, о 4 ранку написала відповідну заяву в поліцію. Про це вона розповіла в ефірі 112 Україна, передають Патріоти України.

За словами Галини Мельничук, в останній раз вона розмовляла з чоловіком о 16:30 9 вересня. Про місцезнаходження Мельничука не знають і його помічники. Зараз жінка перебуває в своєму будинку під Києвом, де з вечора і приблизно до четвертої ранку проходили обшуки. Під час обшуків у будинку нікого не було.

"Мені повідомили пізно ввечері, що в мій будинок потрапили чужі люди, озброєні, які знаходяться там і нікого не пускають ... Коли я дізналася, що тут, то зателефонувала своїй мамі, вона приїхала трохи раніше, я була далеко за містом з дітьми. Вони її не пустили в будинок, дуже некоректним тоном спілкувалися з жінкою і забороняли знімати відео", - уточнила Мельничук.

За її словами, правоохоронці приїхали на обшук з підставними понятими.

"Вони навіть не запустили сусідів, вони привезли з собою понятих, які були підставними людьми, тому що, як сказали мені сусіди, вони вийшли з ними з однієї машини", - заявила дружина екс-чиновника. За даними телеканалу, наслідки обшуків, які вдалося зафіксувати, - це зламані двері, які зараз опечатані, тому всередину без правоохоронців увійти неможливо, але Мельничук запевняє, що там все зруйновано.

"Те, в чому звинувачують Максима Дмитровича, - хабар 200 тис. грн, але я не розумію, чому вони винесли всю зброю, винесли всі дитячі прикраси, понівечили всі меблі всередині, сусіди, яким вдалося хоч десь зняти якісь фото, то там можна побачити взагалі жахливу картину: розбитий весь посуд, понівечені всі меблі.

Я не розумію і не вірю в те, що закидають моєму чоловікові, бо він завжди пропагує позицію Петра Порошенка, він проти корупції, ви можете опитати всіх голів ради, вони його підтримують в тому, що він взагалі цим не займався", - зазначила жінка.

Напередодні генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що у зв'язку із затриманням за отримання хабара заступника голови Київської ОДА Ігоря Лобка слідство перевірить також і його на той момент ще начальника Мельничука на причетність до цього злочину.

9 вересня глава МВС Арсен Аваков повідомив, що працівники Нацполіціі України спільно з ГПУ затримали Лобка, який через посередника Юрія Пуденка, начальника управління департаменту охорони здоров'я Київської ОДА, вимагав та отримав хабар в розмірі 200 тис. грн від своєї підлеглої за безперешкодне переведення в інший державний орган.

У той же день президент України Петро Порошенко звільнив Мельничука з посади голови Київської обласної державної адміністрації. Згідно з підписаним президентом указом, київський губернатор звільнений після поданої ним заяви про відставку.

Віце-президент і академік Національної академії аграрних наук України Максим Мельничук був призначений на посаду київського губернатора 3 лютого.

Помер відомий український спортивний журналіст і коментатор

субота, 11 травень 2024, 15:55

У віці 68 років помер відомий український спортивний журналіст і коментатор Сергій Савелій. Трагічну звістку повідомляє Суспільне Спорт, посилаючись на рідних Савелія, передають Патріоти України. Савелій понад 40 років працював на Суспільному мовленні,...

Зниклі авто, прострочені продукти і булінг: Академія сухопутних військ опинилася у центрі гучного скандалу

субота, 11 травень 2024, 14:54

Тимчасова слідча комісія виявила численні порушення в Академії сухопутних військ. Про це у своєму Facebook повідомив сержант 72-ї бригади ЗСУ імени Чорних запорожців Віктор Пилипенко, передають Патріоти України. За його словами, напередодні відбулося п...