Сідає на шпагат: 93-річна найгнучкіша бабуся України потрапила в Книгу рекордів (відео)

Свій рекорд Надія Шаригіна присвячує онукові, який зараз навчається в Києві.

Надія Шаригіна до пенсії спортом не займалася. Фото: скріншот з відео.

93-річну жительку львівської області Надію Шаригіну визнали самою гнучкою жінкою поважного віку. Вона стала рекордсменкою Книги рекордів України, передають Патріоти України.

При цьому у всьому світі у Надії Шаригіної є тільки одна конкурентка, їй 95 років і вона проживає в США. Сама гнучка бабуся в Україні зізнається, що почала сідати на шпагат після 60 років, коли вже вийшла на пенсію. Тренуваннями займається щодня по дві години в день.

Перед тим, як сідати на поперечний шпагат Надія Шаригіна обов'язково проводить розминку. За вправами пенсіонерки уважно стежив експерт Книги рекордів України, який і вручив гнучкій бабусі відповідний диплом.

Свій рекорд Надія Шаригіна присвячує онукові, який зараз навчається в Києві. Жінка розповіла, що саме онук надихнув її на шпагат. Коли він був маленький, то ходив на танці, і вправу на розтяжку йому ніяк не вдавалося виконати. Тоді бабуся і вирішила допомогти онукові.

"Запитав, чи можеш ти зробити шпагат? А бабуся запитала, що таке шпагат? Я їй пояснив і через деякий час бабуся мені показує, що вона на нього сідає", - розповідає онук.

Надія Шаригіна також зазначила, що професійним спортом ніколи не займалася. При цьому все життя рекордсменка пропрацювала на залізниці. Жінка запевняє, що на шпагат може сісти кожен, головне – це бажання. Вона також розповіла про свої плани на майбутнє. Надія Шаригіна хоче ще стати на гімнастичний місток.

Вона розповіла і про своє харчування, за яким вона ретельно стежить. Каву вона не п'є і жирну їжу не вживає. При цьому багато ходить і кожну весну садить город.

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...