Скандал на кремлівському телеканалі: "Путин опирается на лузеров", - російський історик та режисер влаштував демарш в прямому ефірі

Євген Понасенков вважає, що те, що сьогодні відбувається в Росії, це повернення до замшілого "особливого шляху", відмова від цивілізації.

Євген Понасенков. Фото:svobodomislie.com

Історик і режисер Євген Понасенков пішов зі студії під час прямого ефіру програми "Віддзеркалення" Громадського телебачення Росії. Про це пише Радіо Свобода, передають Патріоти України.

У програмі обговорювалося питання про пам'ятники тиранам - Івану Грозному в Орлі і Сталіну в Сургуті. Понасенков став пояснювати ведучим, що увічнювати негідників і психічно хворих людей - злочин і маразм, а установка подібних пам'ятників відображає сьогоднішній час, істерику агресії і невігластво в Росії.

Коли в ефір запросили спочатку телеглядача, який схвалив встановлення пам'ятника Сталіну, а потім психолога, який виправдовує такі настрої, історик просто пішов зі студії.

"Те, що сьогодні відбувається в Росії, це повернення до замшілого "особливого шляху", відмова від цивілізації. Відмова від західних свобод і прав людини потребує символів, жахливих і кривавих образів, які б, з одного боку, підтверджували значимість сьогоднішнього шляху, а з іншого - здавалися б настільки жорстокими, щоб на їхньому тлі сьогоднішній режим не виглядав би настільки шаблезубим", - пояснив він пізніше.

Путін спирається на "лузерів", які є "убогими і нещасними" у житті, каже Понасенков.

"Путінський посил - це всього лише гра на психології, на настрої цих залежних збиткових лузерів. Він не сам по собі, його не треба демонізувати, хоча, звичайно, він поганий, треба зрозуміти базисну причину нещастя", - додав він.

МЗС обмежило надання консульських послуг: У "Слузі народу" виступили з заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:23

Дії Міністерства закордонних справ щодо призупинення надання консульських послуг чоловікам призовного віку за кордоном є надзвичайним заходом, поки закон про мобілізацію не набрав чинності. Адже можуть виникати кризові ситуації, зокрема, в оновленні до...

Життя повністю змінилось: Пара під час ремонту в кухні знайшла схований скарб на кругленьку суму

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:55

Пара була приголомшена, коли під час ремонту будинку розкопала бетонну підлогу в кухні й знайшла захований скарб вартістю 60 000 фунтів стерлінгів (майже три млн гривень). Про це пише Mirror, передають Патріоти України. Роберт та Беккі Фукси розкопувал...