Скандал навколо Арки дружби народів: Сторони конфлікту знайшли компроміс

Райдугу на Арці доповнять українським орнаментом.

Арку прикрасять національним орнаментом. Фото: Голос Столицы.

Київська влада вирішила піти на компроміс з громадськими організаціями в питанні прикрашення Арки дружби народів у центрі столиці, пишуть Патріоти України з посиланням на Факти.

Як нагадав мер Києва Віталій Кличко, ряд громадських організацій подали заявку, щоб тимчасово прикрасити Арку в кольори веселки. Однак інші активісти висловилися проти такого рішення.

«Дехто почав говорити, що це, нібито, якась не така символіка, натякаючи на певні організації. У мене є фотографія 2010 року, коли арку підсвічували різними кольорами, і ні у кого не виникало зауважень», - зазначив він.

У той же час, за словами градоначальника, компроміс був знайдений - незафарбовані частина Арки прикрасять орнаментом.

«Ми знайшли компроміс. На тій ділянці, який залишився незавершеним, розмістять фрагмент українського орнаменту. Ніяких конфліктів не буде», - заявив Кличко.

Нагадаємо, роботи по перетворенню Арки Дружби народів в арт-інсталяцію «Arch of Diversity» ( «Арка різноманітності») почалися 25 квітня. Перетворення об'єкта здійснювалося шляхом обклеювання різнокольоровим папером.

Однак активісти «Правого сектора» і «Свободи» заблокували роботи, заявляючи, що дана інсталяція не була узгоджена з громадськістю. Вони запропонували владі прикрасити Арку народним орнаментом.

Не Довбик: Маркевич розповів, кому з українських форвардів віддає перевагу у збірній

четвер, 28 березень 2024, 19:51

Мирон Маркевич розповів, як змінилась гра збірної України у поєдинку проти Ісландії у порівнянні із матчем проти Боснії і Герцеговини, передають Патріоти України. За словами відомого українського тренера, "синьо-жовті" діяли більш швидко, завдяки чому ...

"Люди занадто розслабились": Росіянин, який воює за Україну, розповів, що його розчаровує у цивільних українцях

четвер, 28 березень 2024, 19:28

Росіянин, який від 2014 року воює за Україну, боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів, що українцям потрібно знову стати єдиним цілим, як це було 2022 року, щоб перемогти Росію, передають Патріоти України. "Барсік" наголосив, що на початку війни ук...