Скандал навколо "Ніхто, крім нас": Члени організації підтвердили підозри щодо звинувачення їхнього голови в допомозі беркутівцям

Чутки виявилися правдивими, проте учасники вважають справу провокативною та частково фальсифікованою.

"Чорна рота". Фото google.com

Керівник Всеукраїнської громадської організації "Ніхто, крім нас" Олександр Ковальов насправді підозрюється правоохоронними органами в тому, що допомагав бійцям "Беркута" позбутися зброї і вийти з Києва. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив член організації Юрій Слинявчук, повідомляють Патріоти України.

"Так, дійсно, підозру вручили Олександру Івановичу Ковальову. На той час "Беркуту" допомагали виїхати з України всі, хто тільки міг, і народні депутати, й "афганці" вивозили. І зараз є офіцери, які були в "Беркуті", і зараз служать цій владі", - заявив Слинявчук.

"Чому зброю знайшли в серпні 2015 року та тільки сьогодні через рік опублікували такий факт, що Ковальов до цього причетний? Я вважаю, це відбувається ганебний наклеп на організацію, на Ковальова Олександра Івановича", - зазначив він.

Нагадаємо, напередодні керівник департаменту спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк заявив, що підозрюваному вже повідомили про підозру у приховуванні злочину, це стаття 396 Кримінального кодексу, санкція якої передбачає позбавлення волі на строк до 3-х років.

Оскільки цей злочин середньої тяжкості, арешт, як запобіжний захід, Кримінальним кодексом не передбачається.

Раніше головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що прізвища людей, що стояли за приховуванням зброї, з якої розстрілювали активістів Майдану, здивують українське суспільство.

Генпрокурор Юрій Луценко розповів про зрадника, який допомагав "беркутівцям" у дні трагічних подій на Майдані.

В Україні працівників зможуть звільняти за неповідомлення про родичів, які лишилися на тимчасово окупованій території

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:58

У роботодавців з’явиться нова підстава для звільнення працівників - неповідомлення працівниками роботодавцю інформації щодо наявних у них зв’язків з фізичними особами, які знаходяться на тимчасово окупованій території України, передають Патріоти Україн...

Це ще не кінець! Кліматологиня попередила українців про нові бурі з пилом із Сахари

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:45

Пил із Сахари, що долітає до України, рідкісне явище, але воно підпорядковується атмосферній циркуляції. Влітку українцям варто очікувати його повернення. Про це в ефірі телемарафону заявила кліматологиня, фахівчиня в галузі зміни клімату та довгострок...