Скандали з технічною неспроможністю всіх дістали: Уряд намагається звільнити Корчак і подовжити час на е-декларування

​Посадовці хочуть змінити закон про НАЗК.

Наталія Корчак. Фото:скрін відео

На засіданні Кабміну прем'єр-міністр Володимир Гройсман попросив голову Національного агентства із запобігання корупції піти у відставку через систематичні проблеми з електронним декларуванням і низькі темпи перевірок уже задекларованого майна. Також Наталії Корчак пригадали скандал із накручуванням преміями своєї зарплатні до 200 тисяч гривень на місяць. Про це ідеться в сюжеті ТСН, передають Патріоти України.

"Не піду я у відставку! А чого я маю йти у відставку? Там чітко прописано – рішення суду за систематичне невиконання обов'язків. Хвороби і смерть я не беру до уваги", - посилається на норми законів сама Корчак.

Міністр юстиції Павло Петренко тепер хоче змінити саме ці норми та полегшити процедуру звільнення керівника НАЗК. "Ми будемо дуже швидко просити парламент прийняти зміни до закону, провести новий конкурс", - пояснив він.

Крім того, Раду проситимуть тимчасово зняти відповідальність за невчасну подачу декларацій для чиновників, які не можуть виконати свій обов'язок через зависання електронної системи багато днів поспіль.

У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...

На гомілках була важка плита: У Німеччині знайшли могилу "зомбі" бронзового століття (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:28

Археологи, які ведуть розкопки у Східній Німеччині, виявили могилу віком 4200 років недалеко від Оппіна в Саксонії-Ангальт. У ній був скелет людини, яку вважали зомбі. Ця могила проливає світло на забобони європейців бронзового століття, зазначають Пат...