"Скоро з пісочниці в армію будуть брати": В Росії створили загони юних "відпускників Путіна"

​"Юнармія" вже отримала державну реєстрацію, свій прапор, емблему і стала юридичною особою.

У середу, 3 серпня, в Росії зареєстрували військово-патріотичний рух "Юнармія". Міністр оборони РФ Сергій Шойгу відзначив, що воно стане "наймобільнішою, найбільшою і найефективнішою дитячо-юнацькою військово-патріотичною організацією" країни, передають Патріоти України з посиланням на "Інтерфакс".

"З дня першого нашого зльоту пройшло всього два місяці. За цей короткий термін наша організація, я говорю "наша" не випадково, тому що вважаю і себе членом вашої організації юнармійців, досягла значних розмірів. У 76 суб'єктах Російської Федерації є наші підрозділи, і кількість їх приростає з кожним днем ", - сказав Шойгу.

До руху "Юнармія" вже приєдналося 12 тис. осіб, а до кінця року очікують поповнення ще восьми тисяч.

"Ми будемо залучати дітей до профільних загонах - юні танкісти, юні десантники, юні льотчики і так далі", - розповів начальник Головного штабу організації Дмитро Труненков.

"Юнармію" хочуть пов'язати з місцями розташування військових частин і військово-навчальних закладів.

Мобілізували прямо посеред вулиці у Львові: На Харківщині загинув директор Менського музею

четвер, 16 травень 2024, 14:39

На фронті загинув відомий експерт з історико-культурної спадщини Віталій Крутий, який очолював краєзнавчий музей у місті Мена, що на Чернігівщині. Музейника мобілізували до лав прикордонних військ менше ніж пів року тому, фактично викравши його посеред...

Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: У Міноборони дали пояснення

четвер, 16 травень 2024, 14:30

Якщо мобілізовані українці мають бажання гарантовано йти на конкретну посаду, то вони можуть за допомогою рекрутингових центрів обрати необхідну вакансію. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Міноборони Дмитро Лазуткін. “По-перше, це реально. П...