Скрепна реальність: У дитбудинках Росії дітей підвішують вниз головою і припікають прасками

Багато дитячих закладів знаходяться під впливом кримінальної субкультури під назвою АУЕ - арештантсько-уркаганська єдність, що встановила контроль над вихованцями сиротинців.

Сироти в Росії. Фото: droplak.ru.

Щонайменше, в 14 регіонах Росії дуже серйозно порушуються права дітей. За найменші порушення дітям припікають руки прасками, підвішують вниз головою і жорстоко б'ють. Про це заявила в інтерв'ю газеті «Известия» відповідальний секретар російської Ради з прав людини (РПЛ) Яна Лантратова, одна з кандидаток на посаду нового дитячого омбудсмена замість звільненого зі скандалом Астахова ( «як поплавали?»), пишуть Патріоти України.

«В першу чергу це історія з Забайкальським краєм. Коли нам повідомили про страшні факти знущань, я виїхала в регіон. Зустрілася з волонтерами, дітьми, колишніми вихователями», - повідомила журналісту Яна Лантратова і продовжила:

«Вони розповіли, наприклад, історію про те, як хлопчика за крадіжку банана посадили в мішок, на ніч віднесли в ліс, потім принесли, переодягли в жіночий одяг і всім інтернатом били.

Дівчаткам, які захищали іншого хлопчиська, наливали гарячий суп в руки і примушували їсти. Ще дітям припікали руки прасками, підвішували їх вниз головою. Дуже багато було там страшних історій.

Коли я приїхала до цього дитячого будинку в Забайкаллі, то побачила маленьких хлопчиків, які гуляють ввечері на вулиці зовсім одні. У одного з них був в руках ніж. Коли я запитала, для чого це, вони відповіли: «Для самооборони». І розповіли про жахи, які кояться в дитбудинку».

Крім того, за словами глави РПЛ, з'ясувалося, що багато дитячих закладів знаходяться під впливом кримінальної субкультури під назвою АУЕ - арештантсько-уркаганська єдність.

«Це коли на зоні сидить людина, у неї є телефон і вона може поставити своїх «смотрящих», що встановлюють свої порядки. У тому числі і в дитячих будинках. І дітей змушують здавати гроші на "общак" для зони. А якщо вони не здають, то переходять в розряд «опущених», над ними знущаються», - пояснила Лантратова і додала, що АУЕ, крім Забайкалля, діє ще в 17 регіонах РФ.

Серед них - Бурятія, Челябінська, Ульяновська, Тверська область, Ставропольський край, Московська область та інші регіони Росії.

Відтермінована пенсія в Україні: Як збільшити розмір виплат і які нюанси треба знати

вівторок, 7 травень 2024, 6:22

За кожен рік роботи після строку виходу пенсія збільшується на 6%, тобто приблизно на 350 гривень на місяць, передають Патріоти України. . Як зазначили у ПФУ, кожна людина має право на вибір щодо отримання пенсії за віком. Вона може вирішити самостійн...

Ціни на дешеву каву різко зросли до 45-річного максимуму

вівторок, 7 травень 2024, 5:00

Світові ціни на каву сорту робуста зросли до найвищого за останні 45 років рівня через дефіцит виробництва. У квітні ціна на тку каву підвищилася на 16,8% - до $1,93 за фунт, а ціни на інші сорти кави зросли на 14,8-17,8%, йдеться у звіті Міжнародної о...