Скрепне православ'я: Екс-спікер РПЦ запропонував і далі вбивати "зрадників Росії" за кордоном

Що стосується подібних заяв з уст священнослужителя - це показує, що зараз у Росії слово "християнин" не означає взагалі нічого. І що погляди християнина можуть бути цілком людожерськими.

Всеволод Чаплін. Фото:Lenta.ru

Настоятель храму прп. Феодора Студита (Смоленської ікони Божої Матері) в Москві протоієрей Всеволод Чаплін, який тривалий час входив до вищих церковних структур Московського Патріархату, незадовго до вбивства екс-депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова запропонував "системно ліквідуовувати втіклих за кордон зрадників". Тепер отець Всеволод розповів, що думає про вбивство Вороненкова, зазначають Патріоти України з посиланням на Собеседник.

Денис Вороненков переїхав з Росії в Україну восени 2016 року разом зі своєю дружиною Марією Максаковою, яка теж раніше була депутатом Держдуми, і дитиною. Тут він отримав українське громадянство, критикував російську владу і давав свідчення у справі про державну зраду з боку колишнього Президента України Віктора Януковича. 23 березня він збирався знову зустрічатися зі співробітниками прокуратури, проте був убитий кілером в центрі Києва.

В інтерв'ю отець Всеволод Чаплін сказав наступне:

"В духовном смысле это произошло не случайно. Предавать Россию нельзя, потому что Россия - это подножие престола Божия. Вне зависимости от того, почему все это произошло, я в этом вижу высшую справедливость и напоминание всем, кто хотел бы предать страну и надеется заработать на этом спокойствие, деньги и остаться в безопасности.

Россию охраняет сам Господь, потому что она является сегодня, пожалуй, единственной страной, способной воплотить в своем законе и в своей жизни те неизменные божие законы, которые давно нарушил Запад, заменив бога человеческими решениями. Вот поэтому даже без всякого человеческого усилия Господь будет останавливать всех, кто идет против России. А тем более тех, кто питался с ее стола, а потом решил пристроиться за чужим.

Людей, которых стоило бы наказать так же, немного, но они есть. Называть их я не буду, они сами все знают. Никуда они не спрячутся и никогда не будут чувствовать себя спокойно. А если они не покаются, то и в вечности их ждет участь более страшная, чем любая смерть. Поэтому лучше бы им покаяться, извиниться и вернуться сюда, даже если придется понести заслуженную кару".

Коментуючи заяву о. Всеволода Чапліна, російський політик Леонід Гозман зазначив:

"Интересна официальная реакция, точнее, ее отсутствие. Призывы к убийству у нас уголовно наказуемы, но СК не реагирует. Есть примеры, как РПЦ активно преследует своих инакомыслящих, но тут она молчит. Это говорит о том, что у власти есть некий тренд и часть людей получили право его обозначать".

Андрій Кураєв, московський протодиякон, також звернув увагу:

"Интересно даже не само заявление Чаплина - это продолжение его клоунады, а то, как дружно отмолчались по этому поводу официальные спикеры. А что касается подобных заявлений из уст священнослужителя - это показывает, что сейчас слово «христианин» не значит вообще ничего. И что взгляды христианина могут быть вполне людоедскими".

Денис Вороненков називав своїм головним ворогом генерала ФСБ Росії Олега Феоктистова. За кілька годин до вбивства Вороненкова на українському сайті Gordon.ua було опубліковано його останнє інтерв'ю. "Були серйозні побоювання, що мене в багажнику вивезуть з України і доставлять до Росії, а отже, я б ніколи не зміг довести, що це викрадення. Такі прецеденти вже мали місце"

Вдову Вороненкова Марію Максакову взяли під охорону. СБУ також буде охороняти колишнього депутата Держдуми Іллю Пономарьова, який втік до України і повинен був у день вбивства Вороненкова зустрічатися з ним. Пономарьов теж давав свідчення проти Януковича.

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...