Скрепно: У Росії слідчий поскаржився, що йому хабар підклали, поки він був під впливом підкинутих наркотиків

"Дивовижні" виправдовування колишній правоохоронець РФ озвучив на суді, де його звинувачують за двома статтями

"Не винуватий я, мені все підкинули!". Кадр із фільму.

Колишній начальник слідчого відділу Слідчого комітету міста Чехов Московської області Андрій Сурайкін в суді розповів, що знайдені гроші і наркотики йому підкинули невідомі. За його словами, гроші йому підклали, коли він був під впливом наркотиків, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Росбалт".

За словами одного з учасників слухання, слідчий казав, що спочатку йому підкинули пакет з наркотиками, які Сурайкін вирішив спробувати. Коли ж він був у стані сильного наркотичного сп'яніння, в його кабінет проникли невідомі і підклали гроші, стверджує слідчий.

За версією слідства, Сурайкін зажадав отримати 3,5 млн рублів у представників чиновника з Чехова Віталія Шиловського, якого звинувачували за кількома кримінальними статтями. У серпні минулого року Сурайкіна затримали співробітники ФСБ під час передачі 1,9 млн рублів. Експертиза підтвердила, що слідчий на той момент знаходився в стані наркотичного сп'яніння. Суд помістив його під варту.

Сурайкіна звинувачують за статтями 290 (отримання хабара) і 228 КК (зберігання наркотиків). Через місяць після арешту Сурайкіна президент звільнив з посади керівника головного слідчого управління СК Олександра Щукіна і його заступника Павла Барковського. Останній доводиться тестем слідчому Сурайкіна. У липні цього року справу Сурайкіна передали для розгляду в Московський обласний суд.

Будуть виселяти? Окупанти формують реєстр небажаних мешканців Маріуполя, - ЦНС

субота, 11 травень 2024, 8:30

У тимчасово окупованому Маріуполі ворог формує "реєстри" мешканців, яким буде заборонено проживати у місті. Окупанти бояться повернення "агентури" Сил оборони, тому й створюють такий список. Про це повідомив Центр національного спротиву. . Зокрема, за ...

Їх вивозили на катування: На Харківщині судитимуть вчительку, яка "здавала" українців під час окупації села

субота, 11 травень 2024, 6:58

У Харківській області судитимуть колишню вчительку молодших класів, яка під час окупації села "зливала" ворогу дані про українських патріотів. . Як повідомляє пресслужба Харківської обласної прокуратури, 57-річна мешканка села Лукʼянці Харківського ра...