Скрепи лютують: Стало відомо, скільки росіян негативно ставиться до Євромайдану

96% опитаних громадян РФ "не бажають повторення аналогічного сценарію в Росії".

Євромайдан. Ілюстрація:kiyany.obozrevatel.com

Абсолютна більшість росіян негативно ставляться до подій "євромайдан" і не вірять в подібна подія в Росії. Про це свідчать дані соціологічного опитування, проведеного ВЦИОМ, інформують Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

Так, 96% опитаних "не бажають повторення аналогічного сценарію в Росії". 70% також вважає це неможливим. Зворотної думки дотримується 21% опитаних, через невдоволення владою і ситуацією в країні в цілому.

Соціологи відзначають, що через два роки після подій Євромайдану, в суспільній свідомості відбулося деяке переосмислення їх суті, але при цьому тональність висловлювань залишилася негативною. Революція Гідності сприймається в першу чергу як анархія і бандитизм (34%). Державним переворотом те, що трапилося, називають 18%, громадянською війною - 12%.

Також за останній рік помітно погіршилося ставлення росіян до України в цілому. "Частка позитивних оцінок знизилася з 60% до 50%, однак вона як і раніше перевищує частку негативних відповідей (36%)", - зазначили у ВЦИОМ.

Назад у 1930-ті? У Росії запропонували повернути трудові табори

четвер, 2 травень 2024, 9:54

епутатка законодавчих зборів Томської області РФ Катерина Собканюк виступила із пропозицією повернути в Росії трудові табори. Вона вважає, що це може вирішити проблему нестачі робітників. . Зокрема, йдеться про ситуацію на будівництвах. Залучати до ро...

Під бронь не підпадає: Дмитро Коляденко розповів, чи готовий вступити до лав ЗСУ

четвер, 2 травень 2024, 9:39

Відомий український шоумен і співак Дмитро Коляденко зізнався, чи піде він служити, якщо йому прийде повістка. Під час телемарафону Єдині новини Дмитро Коляденко зізнався, що перебуває на військовому обліку. Він підкреслив, що якщо отримає повістку, то...