"Скрепи" не напрацювали: У Росії хочуть штрафувати батьків за дітей-п'яниць

На думку чиновників, так і держбюджет можна буде поповнити.

Ілюстрація: ЖЖ

Асоціація підприємств роздрібної торгівлі Росії пропонує внести поправки до законодавства, які передбачать покарання батькам за придбання спиртних напоїв їхніми неповнолітніми дітьми, передають Патріоти України.

На думку авторів ініціативи, до Кодексу про адміністративні порушення можна внести поправку, згідно з якою на батьків або законних представників дитини буде накладатися штраф у розмірі двох-трьох тисяч рублів за невиконання "обов'язку забезпечити дотримання заборони на придбання неповнолітніми алкогольної продукції".

Якщо інцидент буде повторюватися знову, штраф пропонується збільшити до чотирьох-п'яти тисяч рублів. Рітейлери також виступили з пропозицією внести зміни в законодавство Росії. Вони закликають доповнити 171-ФЗ "Про держрегулювання виробництва і обороту алкогольної продукції" нормою, яка зобов'яже покупця пред'являти продавцеві документ, що підтверджує досягнення ним 18 років. Згідно з чинним законодавством, клієнт має право відмовити продавцю в проханні показати відповідний документ.

АКОРТ, за словами глави асоціації Іллі Ломакіна-Румянцева, планує представити поправки до початку роботи нового скликання Держдуми і залучити депутатів до вирішення проблеми.

В даний час за продаж спиртних напоїв неповнолітнім передбачений штраф в розмірі 30-50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян для фізичних осіб, 100-200 тисяч рублів - для посадових і 300-500 тисяч рублів - для юридичних.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...