Скрепи в шоці: Росіяни залишаться без новорічних канікул

Виключення турецьких туроператорів та пов'язаних з ними компаній з федерального реєстру та ще й напередодні новорічних свят справило ефект вибуху бомби.

Ілюстрація:travel.tochka.netРішення про виключення з реєстру туроператорів низки великих компаній в рамках російських санкцій проти Туреччини викликало паніку як серед компаній, так і серед туристів. Про це заявила прес-секретар Російського союзу туріндустрії (РСТ) Ірина Тюріна, передають Патріоти України з посиланням на Интерфакс.

"Нам дзвонять з різних міст туристи, яких цікавить доля оплачених путівок, і турагентства, які не знають, що відповідати туристам", - сказала вона.

За словами Тюріної, в РСТ вважають, що Ростуризм вибрав невдалий час для того, щоб повідомити про виключення 19 компаній з федерального реєстру туроператорів. "Незрозуміло, чому треба було приймати таке рішення саме 30 грудня, в пік зимового сезону, коли десятки тисяч туристів вилітають або повинні вилітати на канікули. Не кажучи вже про те, що виключення операторів з реєстру абсолютно обґрунтовано", - заявила прес-секретар організації.

Тюріна також зазначила, що відхід з ринку турецьких туристичних компаній і пов'язаних з ними турагентств може призвести до зростання безробіття.

Про те, що повідомлення про виключення туроператорів з федерального реєстру справило "ефект вибуху бомби", заявили і в Асоціації туроператорів (АТОР). В організації зазначили, що у випадку з виключеними з реєстру "Пегас Туристік" і "Анекс" туроператори не проінформували вчасно про зміну у своїх установчих документах.

Серед виключених Ростуризмом з федерального реєстру виявилися 19 юридичних осіб, пов'язаних з турецьким бізнесом. Зокрема, в цей список потрапили "Пегас Туристік", Coral Travel, Sunmar tour і "Анекс".

Можна загадувати бажання: На Великдень у небі над Землею пройде найінтенсивніший зорепад століття

п’ятниця, 3 травень 2024, 18:56

Якщо ви коли-небудь хотіли спостерігати, як уламки комети Галлея перетинають верхні шари атмосфери Землі, цей тиждень - ваш шанс.Метеорний дощ (зорепад) Ета-Аквариди буде найбільш насиченим до 10 травня, а пік шоу припаде на передсвітанковий час 5 трав...

Врятувати не вдалося: У Луцьку через отруєння невідомою речовиною помер 2-річний хлопчик

п’ятниця, 3 травень 2024, 17:30

Правоохоронці розслідують смерть дворічної дитини у Луцьку. Попередньо відомо, що хлопчик помер він отруєння невідомою речовиною, передають Патріоти України. Що відомо про смерть дитини. Так, інформація про смерть 2-річного хлопчика у Луцьку надійшла п...