Скрепи в шоці: "Роскомнадзор" атакували ...інтернет-чайники і холодильники

Єдиний реєстр забороненої інформації в даній організації постійно піддається DDoS-атакам.

Ілюстрація:http://rusjev.net/

Голова Роскомнадзора Олександр Жаров розповів про DDos-атаки з боку підключених до інтернету чайників і холодильників. Про це він повідомив в ексклюзивному інтерв'ю Газеті.Ru, передають Патріоти України.

"Справа в тому, що наш єдиний реєстр забороненої інформації регулярно DDoS'иться. Ми блокуємо інтернет-ресурси, а нас починають атакувати. Остання атака була дуже серйозна, за участю декількох десятків тисяч об'єктів, які нас атакували. Причому атака йшла з побутових чайників і холодильників", - заявив Жаров.

На уточнююче запитання кореспондента Жаров відповів, що мова йде про чайники і холодильники, підключені до інтернету.

"Організатори атаки об'єднують під свої завдання велику кількість комп'ютерів - а комп'ютером в даному випадку може бути, наприклад, і холодильник, і чайник, підключений до інтернету. І ось ці прилади починають відсилати масові запити на позахмарний сервіс, через який забезпечується робота системи, що атакується", - пояснив Жаров.

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...