Слідству стало відомо, з якого будинку могли підірвати машину журналіста Шеремета

Будинок на вулиці Івана Франка, 17 розташований у місці, з якого зручно одночасно спостерігати і за припаркованими автомобілями поруч з будинком Шеремета, і за перехрестям вулиць Івана Франка та Богдана Хмельницького, де стався вибух.

Будинок на вулиці Івана Франка. Фото:http://www.pravda.com.ua/

Підрив автомобіля журналіста "Української правди" Павла Шеремета 20 липня міг бути здійснений з покинутого будинку за адресою вулиця Івана Франка, 17. Це випливає з рішення Печерського суду від 1 вересня, до якого 18 серпня звернувся слідчий у цій справі з проханням надати дозвіл на огляд у цьому будинку, повідомляють Патріоти України з посиланням на Українську правду.

У документі мовиться, що цей будинок розташований у місці, з якого зручно одночасно спостерігати і за припаркованими автомобілями поруч з будинком Шеремета, і за перехрестям вулиць Івана Франка та Богдана Хмельницького, де стався вибух.

"З указаного місця зловмиснику найбільш зручно дистанційно підірвати вибуховий пристрій, залишаючись непомітним", – сказано у рішенні.

Суд надав слідству дозвіл на огляд будинку.

Як відомо, журналіст Павло Шеремет загинув вранці 20 липня. Автомобіль, яким він їхав на роботу, підірвали вибуховим пристроєм в центрі Києва. Основною версією вбивства називають професійну діяльність.

За інформацію, яка допоможе слідству, в МВС пообіцяли винагороду в розмірі 200 тисяч гривень.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...