Слуги Кремля: Історик пояснив, чому священики УПЦ МП не відспівують загиблих воїнів АТО (відео)

На думку експерта, в УПЦ МП "нахабно спекулюють і кажуть, що це "братовбивча війна".

Священики УПЦ МП. Ілюстрація:www.0352.uaВідмова у відспівуванні загиблого воїна АТО - пряме порушення церковних канонів шляхом спекуляцій на темі "братовбивчої війни". Більшість духовенства Української православної церкви Московського патріархату є "агентами Кремля". Таку заяву в прямому ефірі Обозревателя зробив заступник директора науково-дослідного інституту українознавства Міністерства освіти України, історик церкви Арсен Зінченко, передають Патріоти України.

"Значна частина духовенства потурає московським загарбникам, не називає агресію агресією, а деякі дійшли до прямого порушення церковних канонів - відмовляються відспівувати наших героїв, які загинули на цій війні", - сказав він.

На думку експерта, в УПЦ МП "нахабно спекулюють і кажуть, що це "братовбивча війна". Зачекайте, що, українські танки відправлені під Тамбов чи під Калугу? Прийшли загарбники, які не визнають українську націю і - всьому цьому потурає значна частина духовенства УПЦ МП".

Відповідаючи на питання, чому в церквах УПЦ МП відмовляються відспівувати українських воїнів, загиблих у війні на Донбасі, Зінченко заявив: "Вони відчувають, що вони є слугами і агентами Кремля. Тому що мова не йде про виконання християнського боргу, тому що мова йде про збереження московського панування в Україні. І вони цю функцію виконують".

На запитання, за яку країну і за яку армію моляться в храмах УПЦ МП під час службі сторик зазначив: "Для них існує країна. Невизначена. Взагалі".

Церемонію присвятили всім тваринам, які гинуть, рятуючи людей: В Одесі попрощалися з собакою, якого вбила російська ракета (фото)

субота, 4 травень 2024, 18:40

В Одесі урочисто поховали собаку з кличкою Кєтті, яка загинула внаслідок російського обстрілу міста 29 квітня. Фото з прощання опублікувало 2 травня у Facebook Головне управління Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) в Одеській області, перед...

Він обертається назад: Над Оклахомою пронісся ультрарідкісний торнадо (відео)

субота, 4 травень 2024, 16:44

В Оклахомі у вівторок (30 квітня) сталося щось дивовижне — утворилося два дивні торнадо, один з яких був ультрарідкісний, що обертається назад, інформують Патріоти України. Торнадо, що обертається назад, виникло внаслідок потужної грози, яка утворилася...