Служниця народу: Тернопільська суддя поставила свою яхту у "віджатому" гаражі - ЗМІ

Конфлікт із привласненням чужого гаража розпочався ще в 2003 році.

Ілюстрація:takeinfo.net

Суддя Господарського суду в Тернопільській області незаконно привласнила чужий гараж для утримання "власної яхти". Про це повідомляють Экономические известия, зазначають Патріоти України.

Конфлікт за участю судді Тернопільського обласного Господарського суду Марії Стадник виник навколо квадратних метрів в будинку за адресою: проспект Степана Бандери, 81-а в Тернополі.

За даними ЗМІ, в 2003 році суддя Господарського суду Марія Стадник безкоштовно отримала квартиру в цьому будинку. Замовником будівництва був Господарський суд Тернопільської області.

Згідно з угодою, квартира для судді повинна була мати площу 127 кв. м. Зазвичай при проекті будівництва будівельна компанія визначає не точну площу, а проектно-будівельну площу.

Ця площа може відрізнятися від тієї, яку передають у власність власнику житла. При введенні будинку в експлуатацію, площа переданої у власність судді квартири склала 109 кв. м.

Товариство індивідуальних забудовників, що добудовувало будинок, відшкодувало різницю за квадратні метри в грошовому еквіваленті Господарському суду. У свою чергу Господарський суд прийняв кошти і зазначив, що ніяких претензій до забудовника не має, а квартиру передав Марії Стадник.

"Однак тернопільська суддя, користуючись службовим становищем, почала "вибивати" через суд гараж розміром 17,2 кв. м, як" компенсацію "за недобудовані квадратні метри квартири", - наголошується в матеріалі.

"Користуючись впливом, Марія Стадник домоглася в судовому порядку визнання гаража "коморою", яка нібито є невід'ємною частиною її квартири. Хоча гараж знаходиться за 50 метрів від будинку!"

Компетентні тернопільські суди "одноголосно визнавали чужий гараж - "коморою, яка є невід'ємною частиною квартири"! Зокрема Стадник через тернопільський міськрайонний суд скасувала рішення на реєстрацію права власності реального власника гаража і почала процес відчуження", - йдеться в статті.

"В грудні 2015 року Апеляційний суд Львівської області скасував рішення про зобов'язання зареєструвати цей гараж як невід'ємну частину квартири сім'ї тернопільської судді. Однак тернопільська суддя відмовляється звільняти гараж, тримаючи в ньому новеньке парусно-моторне судно з кубатурою 511 см", - відзначає автор матеріалу.

"Сім'я Стадників неодноразово фігурувала в скандальних справах, пов'язаних з "рейдерським" захопленням чужого майна, також представники цієї родини "засвітилися" у винесенні неправомірних рішень, які європейське правосуддя визнало порушенням 14-ти статей Європейської конвенції щодо засуджених і незадовільно оцінило дії українських судів .

Схоже, на Тернопільщині сформований справжній суддівський сімейний клан - "клан Стадників". Олег Стадник - суддя Апеляційного суду Тернопільської області, Марія Стадник - суддя Господарського суду Тернопільської області, син Віталій Стадник - працівник прокуратури Тернопільської області, син Валентин Стадник - адвокат, який представляє інтереси сім'ї в судах. І це сімейне утворення не боїться люстрації ", - резюмується в статті.

"Веде своє життя у країні, яка знищує нас": Відомий український тренер емоційно розкритикував Тимощука, який залишився в Росії

середа, 8 травень 2024, 20:54

Український футбольний тренер В’ячеслав Грозний висловив свою думку про колишнього гравця Шахтаря та збірної України Анатолія Тимощука, я кий після повномасштабного вторгнення РФ залишився працювати у Зеніті із Санкт-Петербурга. Грозний заявив, що вваж...

Українок у Львові спитали, чи треба повертати чоловіків, які зараз за кордоном (відео)

середа, 8 травень 2024, 20:14

У Львові жінок опитали, чи вважають за доцільне повертати чоловіків з-за кордону в рамках мобілізації. Про це йдеться у відео "Новини.LIVE", поширеному у мережі, передають Патріоти України. Так, одна з мешканок Львова відповіла на питання ствердно, адж...