Смерть дітей в Карелії: Підлітки благали відмінити вихід на Сямозеро, але їх ніхто не послухав, - розслідування

За фактом масової загибелі дітей порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 238 КК РФ, санкція статті передбачає покарання до 10 років позбавлення волі.

Хто відповість за смерть 15 підлітків? Фото: ukrinform.ru.

Діти з табору в Карелії, де 18 червня в Сямозері трагічно під час шторму потонули 15 осіб, не хотіли в негоду виходити на сплав, але до їхніх прохань дорослі вожаті і інструктори не прислухалися. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Підлітки просили відмінити вихід на човнах на озеро, але інструктори їх слухати не захотіли.

"У слідства зараз з'явилася інформація, що, коли група збиралася в похід, діти пропонували інструкторам не виходити в плавання. Був сильний вітер, а по табору ходили чутки про штормове попередження. Інструктори, незважаючи на це, не послухались дітей і наполягли на виході на озеро", - повідомив представник СК РФ Володимир Маркін.

Він додав, що за фактом масової загибелі дітей порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 238 КК РФ, санкція статті передбачає покарання аж до 10 років позбавлення волі.

Раніше повідомлялося, що сьогодні спецборт доставив в Москву тіла загиблих в Карелії московських підлітків. З 15 дітей - 11 загиблих хлопчиків, а всі інші дівчатка.

Крім цього, в лікарнях Петрозаводська з ушкодженнями дихальних шляхів, струсами головного мозку і закритими черепно-мозковими травмами продовжують залишатися врятовані підлітки.

Усі захворювання розбиті на групи: У Міноборони пояснили, як тепер будуть визначати придатність військовозобов’язаних

понеділок, 6 травень 2024, 14:22

Відповідно нових змін до наказу щодо ВЛК при визначенні придатності чи непридатності військовозобов'язаного буде враховуватись не тільки його хвороби, але і порушення функцій організму, до яких призвели ці захворювання, передають Патріоти України. Про ...

Бронювання від мобілізації подовжено для ще однієї категорії військовозобов'язаних: Що варто знати

понеділок, 6 травень 2024, 13:22

Кабінет міністрів подовжив на місяць термін дії відстрочки від призову для працівників "Укрзалізниці". Про це йдеться в постанові уряду № 492 від 3 травня "Деякі питання бронювання військовозобов’язаних працівників залізничного транспорту", передають ...