"Смерть мільйонів людей не може бути приводом для свята": У Криму слідчі звинуватили поетесу в нацизмі

Слідчий постійно намагався провокувати дівчину, говорив про нібито підозрілі заклики у її віршах, про неповагу до героїв і пам’ятних дат, на кшталт Дня Перемоги.

Аліє Кенжалієва. Фото: соцмережі.

Слідчий відділ МВС по Залізничному району Сімферополя (анексована республіка Крим) проводить дослідчу перевірку щодо кримськотатарської поетеси Алії Кенжалієвої за статтею 354.1 Кримінального кодексу Росії ( “Реабілітація нацизму”) за нібито антивоєнні вірші, передають Патріоти України.

Алію викликав слідчий карного розшуку 27 червня і сказав, що потрібно дати пояснення з приводу віршів. Він питав, чому поетесі не подобається День Перемоги, чому вона так негативно ставиться до нього.

«Коли я прийшла до слідчого, він почав питати, чому мені не подобається День перемоги, чому так негативно ставлюся до свят, чому в тій чи іншій строчці написала саме так, що хотіла цим сказати», – розповіла поетеса.

Слідчий постійно намагався провокувати дівчину, говорив про заклики у віршах, про неповагу до героїв і пам’ятних дат.

«Я пояснила, що для мене День перемоги – не свято, а трагедія, і що це – ліричний твір, в якому кожен може побачити те, що хоче. Також я додала, що поважаю загиблих і не хочу, щоб їх смерть була приводом для свята», – підкреслила Аліє.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...