СНІД наступає: Більше 80% нових випадків ВІЛ у Східній Європі та Центральній Азії припадає на Росію - ООН

Число ВІЛ-інфікованих у Східній Європі та Центральній Азії щорічно зростає на 57 відсотків.

Глава ЮНЕЙДС Мішель Сідібе. Фото: ЮНЕЙДС.

Неухильне зниження нових випадків ВІЛ-інфекції, яке спостерігалося раніше, зупинилося, а в деяких регіонах світу епідемія ВІЛ знову на підйомі. Такі дані містяться в новій доповіді Об'єднаної програми ООН з ВІЛ / СНІДу (ЮНЕЙДС), повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

За даними ООН, найтривожніша ситуація склалася в Східній Європі і Центральній Азії, де щорічне зростання числа нових випадків ВІЛ-інфекції ось уже п'ять років становить 57%.

Починаючи з 2001 року, щорічно вірусом ВІЛ заражаються 1,9 млн осіб. В регіоні Карибського басейну щорічне зростання ВІЛ-інфекції протягом останніх п'яти років становило 8%, на Близькому Сході - 4%. У Західній і Центральній Європі, а також в Північній Америці більше 50% нових випадків зараження ВІЛ припадає на чоловіків, які мають одностатеві сексуальні відносини. Кількість таких випадків в Європі зросла на 17%, а в Північній Америці - на 8%.

В регіоні Східної Європи та Центральної Азії, згідно з дослідженням, більше 80% нових випадків ВІЛ відзначається в Росії. Експерти пояснюють це нестачею профілактичних програм, особливо серед споживачів ін'єкційних наркотиків, на яких припадає понад 50% нових випадків зараження ВІЛ у всьому пострадянському регіоні.

"Ми б'ємо на сполох. Ми не використовуємо профілактичні заходи так, як треба. Якщо зараз станеться сплеск нових випадків ВІЛ-інфекції, ми вже не зможемо контролювати епідемію. Світ повинен терміново вжити заходів, необхідних для того, щоб активізувати профілактичну роботу", - заявив виконавчий директор ЮНЕЙДС Мішель Сідібе, представляючи доповідь.

З початку епідемії СНІДу, тобто з 80-х, ВІЛ заразилися близько 78 млн чоловік. 35 мільйонів з них померли. В останні роки вдалося зупинити поширення епідемії і знизити смертність. На 70% зменшилася кількість нових випадків інфікування дітей.

У глобальному масштабі 35% усіх випадків зараження ВІЛ припадає на гомосексуалів, працівників комерційного сексу, споживачів ін'єкційних наркотиків та ув'язнених.

"Прошу звинувачувати у моїй смерті Путіна і росіян": Нові подробиці щодо загибелі жінки в дендропарку Кропивницького

вівторок, 7 травень 2024, 23:55

У дендропарку у Кропивницькому Кіровоградської області 7 травня жінка впала з оглядового колеса. Факт її загибелі "Суспільному" підтвердила речниця поліції області Віталіна Бевзенко, нагадують Патріоти України. З її слів, інформація на номер 102 надійш...

Зал підспівував: alyona alyona та Jerry Heil довели до сліз промовистим номером про силу жінок

вівторок, 7 травень 2024, 23:33

У Швеції на сцені міжнародного конкурсу "Євробачення-2024" дует alyona alyona та Jerry Heil приголомшив виконанням пісні Teresa & Maria, передають Патріоти України. Виконавиці вийшли боротися за місце у фіналі під номером п'ять. У цей час зала затамува...