Сніговий колапс в Україні: Майже тисяча населених пунктів без світла, потяги затримують, рух обмежено (відео)

​Комунальники просять автомобілістів по можливості не виїжджати в місто на своїх авто, а пересідати на громадський транспорт.

Снігопади паралізували рух. Фото: inforesist.org.

В Україні протягом 12- 14 листопада в результаті несприятливих погодних умов (сильні снігопади, хуртовини і ожеледиця, налипання мокрого снігу, сильні пориви вітру), через спрацювання систем захисту ліній електропередач знеструмлено 988 населених пунктів в 11 областях. Про це повідомляє прес-центр Держслужби з надзвичайних ситуацій, інформують Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Зазначено, що до відновлення електропостачання населених пунктів залучено 209 аварійних бригад обленерго.

Найбільша кількість снігового покриву, до 50 см, рятувальники зафіксували в Рівненській, Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській, Чернівецькій, Хмельницькій та Житомирській областях.

"У Київській, Вінницькій та Черкаській областях спостерігаються сніг з дощем, а в Кіровоградській, Полтавській, Дніпропетровській і Запорізькій - місцями в Одеській, Миколаївській, Херсонській - йде дощ, на решті території країни без опадів", - зазначили у відомстві.

Також в ГСЧС додали, що до ліквідації наслідків негоди всього залучено 4 тис. 513 осіб та 1 тис. 565 одиниць техніки, у тому числі від ГСЧС - 255 одиниць техніки та близько 900 чоловік.

У Києві дорожні служби вже перейшли на цілодобовий режим роботи, тільки за одну ніч 13 листопада на дороги було висипано 180 тонн солі та 154 тонни піщано-соляної суміші. А станом на 12:00 неділі в столиці чергували 260 одиниць снігоприбиральної техніки та 37 бригад, які прибирали балансові території вручну.

"Всього в снігопади готові виїхати на вулиці близько 600 одиниць техніки, також укладені договори на залучення до прибирання 183 одиниць інших організацій", - говорять в штабі.

Комунальники просять автомобілістів по можливості не виїжджати в місто на своїх авто, а пересідати на громадський транспорт. Ті водії, які все-таки не можуть відмовитися від поїздки на власних машинах, повинні бути уважні.

Припарковані на проїжджій частині автомобілі, які будуть заважати снігоприбиральній техніці, будуть евакуйовувати.

Також в Києві з 18:00 для великогабаритного транспорту (фур і вантажівок) частково закрили в'їзд до Києва.

"Обмеження руху дає можливість оперативно працювати снігоприбиральній техніці, а місту - не застрягти в пробках", - пояснює заступник голови КМДА Петро Пантелєєв.

Крім того, в зв'язку в несприятливими погодними умовами відставали від графіка деякі поїзди. На Львівському напрямку - від 30 хв до понад 3 години, повідомили в прес-центрі "Укрзалізниці".

За даними УЗ, також затримувалися в дорозі близько 10 поїздів, зокрема №42 Трускавець-Дніпропетровськ - запізнення на 3 години 20 хв., №742 Трускавець-Дарниця - на 1 час.26 хв., №743 Дарниця-Львів - на 38 хв., №745 Київ-Львів - на 31 хв., №748 Тернопіль-Дарниця - на 1 годину 57 хв., №86 Львів-Новоолексіївка - на 1 годину 05 хв., №74 Львів-Москва і №78 Ковель- Москва - на 1 годину 20 хв.

"Залізничники розчищають шляхи та стрілочні переводи від снігу. Сніговий покрив у Львові, Івано-Франківську, Тернополі та Сянках досягає 30 см, в Хмельницькому - 38 см, Житомирі - 20 см, Шепетівці - 50 см. На півдні України йде дощ, температура повітря наближається до нуля градусів, що несе загрозу обмерзання контактної мережі ", - відзначили в "Укрзалізниці".

Крім того, на трьох ділянках Львівської залізниці сталося знеструмлення.

"На ділянці Коломия-Отинія енергетики вже подали напругу, але ділянки Отинія-Снятин і Козова-Денихів через погодні умови залишаються знеструмленими. Більше 2000 залізничників усувають наслідки негоди, задіяна снігоочисна техніка", - повідомили в УЗ.

У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...

На гомілках була важка плита: У Німеччині знайшли могилу "зомбі" бронзового століття (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:28

Археологи, які ведуть розкопки у Східній Німеччині, виявили могилу віком 4200 років недалеко від Оппіна в Саксонії-Ангальт. У ній був скелет людини, яку вважали зомбі. Ця могила проливає світло на забобони європейців бронзового століття, зазначають Пат...