Сьогодні - день зимового сонцестояння: Прикмети, звичаї, обряди (фото)

Вважається, що в день зимового сонцестояння можна повернути свою долю в іншу сторону, змінити хід подій і залучити в своє життя бажані події.

21 грудня - день зимового сонцестояння. Фото: Svadbagoda.org.

Сьогодні, 21 грудня, найкоротший день у році і найдовша ніч. Це день зимового сонцестояння. Ще в давні часи він вважався магічним - Народження Сонця (Зимового Сонцестояння, Коляди). У ніч на 22 грудня загадували бажання, влаштовували гадання та інші обряди, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

В астрономії цей день вважається початком зими, тому з ним пов'язано багато прикмет.

Зимове сонцестояння: прикмети

Якщо на деревах лежить іній - в майбутньому сезоні варто чекати багато зерна.

Якщо зрізані вишневі гілочки зацвітуть до Різдва - буде багато ягід.

Дощ іде - до мокрої весни.

Сонце ясне, променисте - Новий рік морозний, похмуро і іній на деревах - під Новий рік хмарно, з відлигою.

Тихий безвітряний день - хороший урожай плодових дерев.

Обряди на зимове сонцестояння

У день зимового сонцестояння можна проводити ритуали на виконання бажань, складати карти своїх цілей і планів. День зимового сонцестояння допомагає отримати більш точні відповіді у ворожіннях. Тому любителям ворожіння на картах в цей день вийде дізнатися більше, ніж зазвичай.

Можна сміливо викидати старі речі, очищати думки і свідомість, молитися. У цей день можна попрощатися з минулим і відкрити собі шлях у щасливе майбутнє.

Кажуть, що в цей день можна повернути свою долю в іншу сторону, змінити хід подій і залучити в своє життя бажані події.

Традиційно в колишні часи на зимове сонцестояння святкувалося відродження Сонця, відзначали його вночі, до сходу сонця. З цим днем пов'язані свята Коляди у слов'ян і Йоль у німецьких народів. Щоб дати силу Сонцю, яке, за повір'ями, має відродитися в цей день, існував звичай розпалювати ритуальне багаття.

Часто поліна для багаття були дубові, бо дуб, як вважалося, є космічним деревом. Іноді брали сосну, яка символізувала вмираючого бога Сонця. Поліна прикрашали різьбленням і відповідними символами. Для виконання ритуалу відродження Сонця брали 13 червоних і зелених свічок з вирізаними на них Сонцем і іншими магічними символами.

Старі звичаї дня зимового сонцестояння включали традицію поміщати хліб або пироги на гілки старих дерев, лити на дерева солодкі напої, як дар лісовим богам. Це робилося в надії на те, що в подяку людям буде дано хороший урожай в майбутні сезони.

З приходом християнства давнє свято зимового сонцестояння був приурочене до Різдва і початку зимових Святок. За звичаєм, в найдовшу ніч року колядували, ворожили на майбутнє.

Це хороший день, щоб провести медитацію в ознаменування нових починань і проектів. Якщо ви задумали щось нове, знайдіть в цей день час, тому що медитації на зимове сонцестояння особливо сильні.

Зимове сонцестояння - хороший день для тих, хто займається духовним саморозвитком, він надихає на відкриття духовних просторів і розкриває минулі життя.

Цей день підходить для ритуалів на виконання бажань. Якщо у вас є заповітне бажання, загадайте його в день відродження Сонця.

Проводяться ритуали зцілення, процвітання, набуття сили і мудрості.

Ворожіння зимового сонцестояння дають точні результати, добре підходить ворожіння Таро і Оракул.

Приміщення, де проводиться ритуал або медитація, прикрашають сухими листям, горіхами і фруктами. 13 свічок, прикрашених символами Сонця, поміщають в центрі ритуального вівтаря. Для ароматизації повітря добре використовувати масла ялівцю, кедра, сосни і розмарину.

Трави, камені і метали дня зимового сонцестояння

Для допомоги у виконанні ритуалів і медитацій використовуйте відповідні цього дня трави, каміння і метали. Трави: аніс, бузина, вербена, гвоздика, імбир, коріандр, кориця, жасмин, лаванда, лавр, ялівець, меліса, мох, розмарин, рута, терен, чортополох. Камені: авантюрин, бірюза, місячний камінь, рубін, сапфір, тигрове око, чорний турмалін. Метали: золото, срібло, латунь, сталь.

Як частування для святкового столу на день зимового сонцестояння краще запропонувати: страви зі свинини і баранини, пироги, фрукти (яблука, груші, банани та ін.), горіхи, соки, імбирний чай.


Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...