Солдати на фронті вшанували пам’ять жертв голодоморів та політичних репресій

Українські військові, які зараз знаходяться у зоні АТО, вшанували пам'ять загиблих від голодоморів, запаливши свічки.

Військові у зоні АТО також запалили свічки. Фото: прес-служба штабу АТО.

У Краматорську в штабі АТО у каплиці Архістратига Михаїла відбулася поминальна молитва за жертвами голодоморів і політичних репресій в Україні. "Розпочинаючи молитву, військовий капелан отець Юрій закликав присутніх не забувати безневинні жертви голодоморів та попросив помолитися за мир на Донбасі", - повідомляє у прес-служба штабу АТО на своїй сторінці у Facebook. Новину передають Патріоти України.

У секторах АТО керівники нагадали військовим про випробування, які виніс український народ у зв’язку із його геноцидом. "Нас морили голодом, вивозили до Сибіру, розстрілювали, але не поставили на коліна. Ми як зерно, яке, проростаючи при першому промені сонця, тягнеться у небо", - звернувся до підлеглих керівник одного із секторів.

У Старобільську військові разом з місцевою владою покладали композицію із зерен до пам’ятника Жертвам Голодомору. У польових капличках військові капелани відслужили молебен за людьми, загиблими в різні роки голодоморів. Під час жалобних заходів бійці вшанували їх пам’ять хвилиною мовчання. О 16.00 разом з усією Україною на бойових позиціях були запалені свічки в пам’ять про померлих від геноциду українців.

На відео вбивства поліцейського у Вінницькій області є наші військовослужбовці - Сухопутні війська ЗСУ

субота, 20 квітень 2024, 17:02

На відео з Вінницької області, на якому зафіксована перевірка поліцейськими автомобіля і стрілянина, внаслідок якої один поліцейський загинув і одиндістав поранення, є військовослужбовці однієї з частин Сухопутних військ Збройних сил України. Про це ві...

Пролунали постріли: У Чернівецькій області цивільні накинулися на працівника ТЦК

субота, 20 квітень 2024, 16:41

У Чернівецькій області місцеві скоїли масовий напад на працівників ТЦК та СП. Один з працівників ТЦК відкрив вогонь, передають Патріоти України. Як повідомляє прес-служба обласного ТЦК, інцидент стався сьогодні, поблизу села Чорногузи, під час здійснен...