Сотні тисяч стволів: Матіос оцінив, скільки ветерани АТО та ООС привезли додому зброї з Донбасу

Статистика кримінальних правопорушень та наслідків застосування не пістолетів, не гладкоствольної мисливської зброї, а важких боєприпасів у вигляді гранат просто вражає.

Анатолій Матіос. Фото: gp.gov.ua.

Військові, які беруть участь у бойових діях на сході України, часто привозять у тил зброю і боєприпаси. Про це повідомив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос в ефірі телеканала "112 Україна", передають Патріоти України.

"Я не хочу грішити на захисників батьківщини, але я глибоко впевнений з огляду на різні обставини, що якщо не кожен другий, то кожен третій приїхав із війни зі зброєю. Статистика кримінальних правопорушень та наслідків застосування не пістолетів, не гладкоствольної мисливської зброї, а важких боєприпасів у вигляді гранат вражає", – заявив він.

Головний військовий прокурор зазначив, що в обігу є величезна кількість неврахованої зброї. "Нещодавно в Київській області вилучили 53 автомати у фермерському господарстві в людини, яка воювала на сході і приїхала після демобілізації. Випадково, було хуліганство, прийшли з обшуком: 53 автомати, кілька десятків тисяч набоїв, кілька ящиків гранат, ПЗРК, це фактично... може збити будь-який вертоліт над Києвом", – підкреслив Матіос.

Джерело: Гордон

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...