"Совпадение? Не думаю": У Криму прямо навпроти царського палацу затонув плавучий кран, є жертви

В результаті події загинули двоє людей, пишуть росЗМІ

Лівадійський палац. Фото: www.tripadvisor.com

У районі селища Лівадія на включеному Росією українському півострові Крим затонув плавучий підйомний кран. Про це повідомляється на сайті так званого "республіканського управління МНС РФ", передають Патріоти України.

Подія, що сталася близько 3:00 середи, 12 жовтня, відбулася в чотирьох кілометрах від берега. "Судно прямувало до порту міста Севастополь. Проводяться рятувальні роботи", - інформували у "відомстві". "Плавкран, який належить Центрспас Росморречпорт, г. Астрахань, здійснював роботи в морському порту МДЦ "Артек". Під час руху з смт Гурзуф у м Севастополь він почав протікати, через що сталося його затоплення. Буксування у м Севастополь здійснювали буксири "Меркурій" і "Зухвалий". на борту плавучого крана перебував екіпаж у складі 8 осіб, усі вони жителі м Новоросійськ. П'ятеро постраждалих були підняті на судно буксира "Зухвалий", - додали в повідомленні.

До місця події для пошуку зниклих членів екіпажу спрямований катер і вертоліт МІ-8 рятувальників, однак спецоперація ускладнюється погодними умовами - хвилювання моря становить до 4 балів. "Урятовані 5 членів екіпажу перебувають на буксирі "Зухвалий", який доставить їх у Балаклавську бухту, де постраждалих очікують співробітники швидкої медичної допомоги, а також психологи МНС Росії для надання першої психологічної допомоги. Нині здійснюються пошуки 3 членів екіпажу - старшого механіка, електромеханіка та кранівника", - заявили рятувальники.

О 8:40 катер МНС Росії виявив окремі предмети плавучого крана, а також рятувальний жилет і рятувальний круг. При цьому джерело в "управлінні МНС РФ у Криму" заявив "Інтерфаксу", що в результаті події загинули двоє людей.

"О 3:40 при буксируванні з порту "Кавказ" у Севастополь у складних погодних умовах затонув плавучий кран, двох із семи робітників врятувати не вдалося", - сказав співрозмовник агентства. Джерело ЗМІ також зазначило, що глибина, де сталася пригода близько 90 метрів.

Не зелені чоловічки: Науковці назвали справжній колір іншопланетян та їхньої планети

субота, 20 квітень 2024, 9:32

Науковці заявили, що іншопланетне життя може бути фіолетовим, а не зеленим. Про це пише NDTV з посиланням на дослідження, опубліковане в журналі Monthly Notices of the Royal Astronomical Society. . Згідно з дослідженням, іншопланетяни можуть мешкати...

У сотні разів далі від Сонця ніж Земля: Науковці з'ясували, що в Сонячній системі існує ще одна планета

субота, 20 квітень 2024, 9:23

Вчені стверджують, що їм вдалося виявити нові докази того, що в Сонячній системі існує дев'ята планета. Про це пише Independent. Автори нового дослідження тепер стверджують, що їм вдалося виявити ще більше доказів того, що дев'ята планета все ж існує н...