Спадковий ефект: Учені знайшли ген щастя, - ЗМІ

Гени є лише одним з факторів, що впливають на риси характеру людини, але навколишнє середовище також робить досить сильний вплив, і воно може взаємодіяти з спадковими ефектами.

Учені знайшли ген щастя.  Фотоілюстрація: yourfreedom.ru.

Вчені виявили гени, що відповідають за відчуття щастя, благополуччя, депресію та невротизм. Міжнародна група генетиків із 17 країн провела масштабне дослідження, результати якого опубліковані в журналі Nature Genetics. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Проаналізувавши геномні дані 300 тисяч чоловік, вони виділили 3 генетичних варіанти, пов'язані з суб'єктивним благополуччям, тобто наскільки людина відчуває себе щасливою. Також були знайдені 2 гена, пов'язані з депресивними симптомами, і 11 генів – із невротизмом.

При цьому генетики попереджають, що генетичні варіанти зовсім не визначають на 100%, що у когось розвинуться депресія, неврози або недостатнє почуття щастя.

За їх словами, гени є лише одним з факторів, що впливають на ці риси, але навколишнє середовище також досить сильно впливає, і воно може взаємодіяти зі спадковими ефектами.

Сумнівний крок: Експерт пояснив, які обмеження чекають на українців призовного віку за кордоном і як їм діяти

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:50

Чоловіки призовного віку, які перебувають за кордоном, для будь-якої взаємодії з державними органами тепер мають повертатися до України. За кордоном наразі недоступні будь-які консульські послуги, окрім видачі документа для повернення. З точки зору пра...

"Не терпіла зухвальства і зайвого пафосу": На фронті загинула військовослужбовиця та журналістка Алла Пушкарчук

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:22

Дівчина пішла на війну ще у 2014-му, залишила світ мистецтва, навчання в університеті Карпенка-Карого і омріяну кар'єру театрознавиці. . За словами Крапивенка, коли Пушкарчук взяли в команду "Тижня", вона зросла від новинаря до повноцінної культурно...