"Спасибо деду за победу": У Росії назвали головних фанатів Сталіна

77% росіян віком від 17 до 24 років мріють про увічнення "успіхів Сталіна".

Російська молодь - фанати Сталіна. Ілюстрація: ЖЖ.

Серед тих росіян, які підтримують Сталіна, більшість становить молодь віком 18-24 років. Про це свідчать дані опитування ВЦВГД, передають Патріоти України з посиланням на "Радіо Свобода".

Згідно з його результатами 62% опитаних росіян виступають "за повсюдне увічнення успіхів Сталіна" і приблизно така ж кількість опитаних (65%) категорично проти установки знаків, що повідомляють про його "невдачі і злочини".

"Відображення цих цифр не складно знайти і в новинах із російських регіонів - досить згадати, наприклад, конфлікт у Сургуті, де нащадки репресованих у сталінські часи встановили пам'ятний знак жертвам сталінізму, а місцеві сталіністи на знак помсти поставили поруч із ним бюст Сталіну", - сказано в матеріалі.

Також опитування ВЦВГД показало, що найбільше прихильників увічнення "успіхів Сталіна" серед людей віком 18-24 років - 77%. Дзеркальним чином розподілилися за віковими категоріями противники увічнення успіхів Сталіна - їх найбільше серед людей віком старше 60 років - 37%.

"Не терпіла зухвальства і зайвого пафосу": На фронті загинула військовослужбовиця та журналістка Алла Пушкарчук

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:22

Дівчина пішла на війну ще у 2014-му, залишила світ мистецтва, навчання в університеті Карпенка-Карого і омріяну кар'єру театрознавиці. . За словами Крапивенка, коли Пушкарчук взяли в команду "Тижня", вона зросла від новинаря до повноцінної культурно...

В боях з російськими окупантами загинув головний сержант бригади "Хартія", орденоносець Олександр Ющенко

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:14

Під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Долинське Дніпропетровської області загинув головний сержант 13-ї бригади Національної гвардії України "Хартія" Олександр Ющенко, повідомляє пресслужба бригади. Пряма мова мера: "Штаб-сержа...