Спека чи дощі? Синоптики розповіли, яким буде літо

В Укргідрометцентрі кажуть, що літо буде нестабільним - варто очікувати раптових потеплінь і різких похолодань.

 Синоптики розповіли, яким буде літо. Фото: BNews.kz.

Довгоочікуване тепло прийде точно за календарем - 1 червня, обіцяють синоптики. Причому, спека під +30 і вище триватиме три тижні і спаде лише після 20 червня. В цілому літо буде "середньостатистичним", без особливої спеки, та й дощів пройде більш ніж достатньо. Але, як і рік тому, варто очікувати раптових потеплінь і різких похолодань, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

За словами заступника начальника Укргідрометцентру Анатолія Прокопенка, перший місяць літа виявиться близьким до норми - як по температурі, так і по опадах. Вдень повітря прогріється до +30, вночі буде прохолодніше, до +15 і нижче, особливо в першій декаді.

Згідно з прогнозами Прокопенка, "маківка літа" - липень - виявиться спекотною (температура підніметься до +32), але зі зливами. "Після опадів, як правило, холоднішає, але ненадовго, так як це все ж липень, - сказав Прокопенко. - В Одеській області і в інших південних регіонах в середині літа очікуються сильні бурі з градом".

Прокопенко каже, що серпень буде прохолодним, з опадами нижче норми. Звідси і регулярні температурні "гойдалки": після дощу буде холоднішати ночами до 12-15 градусів, а вдень середньодобова температура буде + 18-24.

В цілому, за словами метеорологів, літо обіцяє бути нестабільним. "Все літо очікуємо нестійку погоду: то жарко, то холодно. Природно, що всі ці переходи повинні бути дощовими", - розповіла заввідділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди метеорологічного НДІ НАН Вазіра Мартазінова.

Суд виправдав чоловіка за водіння в нетверезому стані: Що сталося

вівторок, 23 квітень 2024, 20:50

Суд у Бельгії виправдав чоловіка, якого звинувачували у водінні в нетверезому стані – у його крові виявили алкоголь, однак бельгієць його не вживав. Річ у тім, що організм чоловіка сам виробляє спиртовмісні сполуки. Про це розповідає The Guardian, пере...

В Україні батька сімох дітей визнали ухилянтом

вівторок, 23 квітень 2024, 20:30

В Україні чоловіка, який є батьком сімох неповнолітніх дітей, суд визнав винним в ухиленні від мобілізації. Йому присудили три роки арешту, який замінили на два роки іспитового терміну. Про таке рішення суду Полтавської області йдеться у матеріалах спр...