Спікер Міноборони з питань АТО спростував інформацію про загибель полонених, захоплених на Світлодарській дузі

Лисенко нагадав, що офіційно відомо про одного бійця АТО, який потрапив в полон до окупантів на Світлодарській дузі.

Андрій Лисенко. Фото: МОУІнформація про загибель трьох українських військових в полоні терористів в Донбасі не відповідає дійсності. Про це ЛІГА.net повідомив спікер Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко, передають Патріоти України.

За його словами, яке розповсюджується в ЗМІ і соцмережах повідомлення про вбивство бойовиками захоплених в полон військових - це перекручена інформація про загибель двох українських бійців в зоні АТО, офіційно оприлюднена 21 грудня. Також Лисенко нагадав, що офіційно відомо про одного бійця АТО, який потрапив в полон до окупантів на Світлодарській дузі. У той же час спікер МО не підтвердив і не спростував інформацію про загибель полоненого.

Раніше координатор групи Стоп терор Семен Кабакаєв в своєму Facebook повідомив, що на Світлодарській дузі бойовики захопили в полон двох поранених українських військових. Повернути бійців не вдалося - окупанти не погодилися на обмін. Полонених нібито перевезли в окуповане Дебальцеве, де піддали тортурам, а потім убили. "Звірячі фото з тортурами і тілами відразу надіслали нам як підтвердження того, що вони - 200-ті", - написав Кабакаєв.

Також координатор Стоп терору заявив, що ще один військовий на Світлодарській дузі нібито пропав безвісти. "Ми подали запит (бойовикам - ред.), І виявилося, що, за їхніми даними, він в полоні, але підтвердження ми не знайшли", - зазначив Кабакаєв.

За його словами, через деякий час терористи передали цього бійця вже мертвим: на його голові були сліди від пострілів. Кабакаєв також заявив, що зараз на веб-ресурсах РФ і ОРДЛО нібито поширюються фото і відео тортур українських військових і їх вбивства. 22 грудня повідомлялося, що за минулу добу в результаті бойових дій загинули серед українських військових немає, 11 військовослужбовців отримали поранення на Світлодарській дузі.

В Україні змінюються умови військового обліку: Що тепер чекає на чоловіків

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:56

В Україні відбудуться зміни в умовах військового обліку завдяки новому закону про мобілізацію. Зокрема, чоловіки повинні будуть уточнити свої військово-облікові дані без очікування повістки. Крім того, запрацював єдиний реєстр "Оберіг" - там міститься ...

Закликав до захоплення України: СБУ оголосила підозру відомому пропутінському музиканту

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:52

Служба безпеки України повідомила про підозру прокремлівському музиканту, який агітував за Путіна на окупованому Донбасі. Йдеться про музиканта Олексія "Джанго" Піддубного, який публічно виправдовує російську збройну агресію проти України. Йому загрожу...