Співвласника холдинга "КВВ груп" заарештовано по підозрі в держзраді

Український акціонер Євнен Казьмін будує житло в Криму для робітників ФСБ та МВС Росії, - СБУ

Українського бізнесмена Казьміна суд м. Києва вирішив взяти під варту на 60 діб. Фото з сайту dsnews.ua

Шевченківський районний суд міста Києва заарештував співвласника "КВВ груп" - одного з найбільших холдингів, який займається збором та переробкою металобрухту. Це акціонер Комерційного індустріального банка Євген Казьмін. Клопотання про арешт надала СБУ, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Українські новини".

Клопотання надійшло до суду від слідчого Служби безпеки. Воно погоджене прокурором Генпрокуратури та стосується застосування запобіжного заходу щодо Казьміна у вигляді тримання його під вартою.

Бізнесмена підозрюють у фінансуванні дій, направлених на зміну державного кордону території України - точніше, мова йде про будівництво житла на території Криму, частина якого має бути безкоштовно виділена співробітникам ФСБ та МВС Російської Федерації.

Слідчий СБУ підкреслює, що Казьмін регулярно відвідує країни ЄС (зафіксовано авіаподорожі) та інші, володіє нерухомістю, а тому - має реальні можливості ухилятися від слідства шляхом виїзду за межі України.

СБУ затримала акціонера Казьміна 28 квітня, о 19:30, згідно рішенню. Підозрюваний стверджує, що є "добропорядним громадянином" та веде підприємницьку діяльність лише у рамках закону України. За дії директорів, які "вынужденно работают в Крыму", він не збирається брати відповідальність на себе.

Клопотання слідчого суд задовольнив, було вирішено взяти Казьміна під варту на 60 діб - до 26 червня включно.

Польща готує нові правила для українців із простроченими документами: Що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 21:25

Усі рішення про тимчасовий захист для громадян України, які перебувають у Польщі, включено до окремого закону, передають Патріоти України. За кілька днів польська влада представлять оновлений варіант цього документа, в якому буде враховано рішення уряд...

"Він не уявляє, як можна грати": Чемпіон світу нещадно розніс Мудрика після матчу з Астон Віллою

неділя, 28 квітень 2024, 21:00

Ексгравець Челсі та чемпіон світу у складі збірної Франції Франк Лебеф розкритикував українського вінгера лондонців Михайла Мудрика після гри проти Астон Вілли (2:2) в 35 турі АПЛ. За словами легендарного футболіста, Мудрик погано взаємодіє з партнерам...