Шпигував для агресора: Контррозвідка затримала співробітника військового підприємства у Києві, якого завербували російські спецслужби (фото)

За грошову винагороду громадянин України, колишній військовий збирав з метою передачі російській стороні інформацію з обмеженим доступом у сфері оборони нашої країни.

Затриманий зловмисник. Фото:прес-служба СБУ

Контррозвідка спільно з Головним слідчим управлінням СБУ розкрили і зупинили шпигунську діяльність громадянина Л. - уродженця РФ, полковника запасу ЗСУ і співробітника одного з оборонних підприємств в Києві. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу відомства.

Контррозвідка спільно з Головним слідчим управлінням Служби безпеки України, під процесуальним керівництвом Головної військової прокуратури, викрила та припинила шпигунську діяльність громадянина України Л., уродженця РФ, полковника запасу Збройних сил України, співробітника одного із стратегічних військових підприємств МО нашої держави з місцем дислокації в Києві.

за даними відомства, в липні 2017 громадянин України був завербований кадровим співробітником російської військової розвідки під час перебування у близьких родичів на території Російської Федерації.

За грошову винагороду колишній військовий збирав з метою передачі російській стороні інформацію з обмеженим доступом у сфері оборони нашої країни, зокрема, виконання державних оборонних замовлень низкою провідних підприємств оборонно-промислового комплексу, а також новітніх авіаційних систем виявлення і спостереження, безпілотних літальних апаратів, що розробляються для потреб українських силових відомств і використовуються при здійсненні Операції Об'єднаних сил на сході України.

Крім того, для виконання завдання офіцера ГУ ГШ ЗС РФ розкритий контррозвідкою агент намагався також придбати безпілотний літальний апарат з метою здійснення повітряної розвідки на стратегічно важливих військових об'єктах нашої держави.

Після виконання розвідувальних завдань Л. планував виїхати в країну-агресора і отримати російське громадянство за скороченою процедурою. Встановлено, що в даний час за сприяння співробітника ГУ ГШ ЗС РФ громадянин України вже отримав посвідку на проживання в РФ і переоформив військову пенсію для її отримання на території Росії.

Зараз громадянин України затриманий, повідомлено про підозру у вчиненні ним злочину, передбаченого ч.1 ст.111 "Державна зрада" Кримінального кодексу України.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...