Справа екс-заступника Авакова: Печерський суд Києва дозволив ГПУ обшукати офіси Youtube у США

Доступ до серверів відеохостингу надано для отримання інформації про користувача, який оприлюднив відеозаписи СБУ в кабінеті колишнього заступника міністра МВС Сергія Чеботаря.

Записи СБУ із кабінету Чеботаря "злили" в мережу. Фото: скріншот

Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання слідчого Генеральної прокуратури Олексія Богомолова про доступ до серверів відеохостингу YouTube у США. Про це йдеться в постанові від 2 березня, опублікованій в Єдиному реєстрі судових рішень, інформують Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

Доступ надано для отримання інформації про користувача, який оприлюднив відеозаписи СБУ в кабінеті екс-заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря.

Тепер слідчий Богомолов має доступ до документів компанії YouTube LLC в місті Маунтін-В'ю, штат Каліфорнія, США.

Зокрема, там він, на думку Печерського суду, може отримати анкетні дані користувача, який опублікував ролики, його електронну та IP-адресу, хости, з яких відбувалася реєстрація, а також матеріали самих відеозаписів "Як Чеботар пісок продавав, серія 1", "як Чеботар пісок продавав, серія 2", "як Чеботар пісок продавав, серія 3".

Таке право суд надав слідчому терміном на місяць. Про те, чи літав Богомолов для обшуку YouTube у США, не повідомляється.

Як повідомлялося раніше, звинувачення в корупції на адресу колишнього першого заступника глави МВС Сергія Чеботаря отримали підтвердження, коли в сервісі Youtube користувач Jyra Martin опублікував відео, зняте прихованою камерою в кабінеті Чеботаря.

Три відеоролика були зняті в листопаді-грудні 2014 року. На відео Чеботар з веде в своєму робочому кабінеті переговори з невстановленими особами щодо відповідності продажу піску, при цьому згадується відомий завод, що виробляє будматеріали.

"Смерть режиму!" У Росії школярка отримала 3,5 року колонії за напис на гаражі

п’ятниця, 26 квітень 2024, 4:15

У Росії десятикласницю з Чити засудили до 3,5 року колонії за напис на гаражі. Про це у четвер, 25 квітня, повідомив російський незалежний ТГ-канал Astra. . Військовий суд визнав винними відразу за кількома статтями 19-річного Олександра Сніжкова і 1...

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...